Imaginile pe care armata israeliană le-a arătat doar ziariștilor

Data:

Imaginile pe care armata israeliană le-a arătat doar ziariștilor: crime în direct, mult sânge, zeci de cadavre carbonizate şi un soldat decapitat apar într-o compilaţie de materiale audiovizuale, în mare parte nedifuzate până acum.

Armata israeliană a prezentat imaginile cu scopul declarat de a face cunoscută oroarea masacrului comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie şi pentru a dovedi comiterea de „crime împotriva umanităţii”, transmite EFE, citată de HotNews.

Peste o sută de jurnalişti din presa străină – inclusiv de la EFE, care descrie în detaliu cele văzute – au fost convocaţi la o bază militară din nordul Tel Avivului pentru a viziona acest lungmetraj horror de 43 de minute şi 44 de secunde.

„Teroriştii Hamas au intrat în Israel cu unicul scop de a ucide civili”

Este vorba despre imagini surprinse de camerele GoPro pe care membri Hamas le aveau asupra lor în momentul atacului, dar şi cele înregistrate de camerele de securitate ale kibbutzurilor unde au avut loc crimele, de camerele de supraveghere instalate pe drumurile publice, de camerele de bord şi de videoclipurile înregistrate cu telefoanele chiar de către victime, militari şi angajaţi ai serviciilor medicale.

„Ceea ce se vede în imagini sunt crime împotriva umanităţii”, a apreciat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, înainte de vizionare. „Ele arată că teroriştii Hamas au intrat în Israel cu unicul scop de a ucide civili”, a subliniat el.

„De ce ar lua o persoană (o cameră) GoPro (într-un astfel de atac)?”, s-a întrebat Hagari, citat de The Times of Israel. Răspunsul îl dă tot el: „Pentru că este mândru de ceea ce face”.

„De ce sunt în viaţă? De ce sunt în viaţă?”

Într-una dintre înregistrări, membri ai Hamas îmbrăcaţi în uniforme IDF (armata israeliană), fac semn maşinilor că pot să treacă, după care deschid focul şi ucid pasagerii, relatează The Times of Israel.

Cadavre scoase din autovehicule şi lăsate în mijlocul drumului, după ce membri Hamas scotocesc printre bunurile celor ucişi şi, în unele cazuri, fură maşinile ciuruite de gloanţe şi pline de sânge.

Citește și: Mitulețu-Buică a fost sprijinit de liberali să rămână în conducerea AEP. Și-a dat demisia de la 1 noiembrie

Continuarea, în HotNews

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...