Computerele și efectele lor asupra copiilor

Data:

Computerele și efectele lor asupra copiilor: potrivit unui grup de 40 de oameni de știință, acestea au un impact negativ asupra dezvoltării copiilor. Cercetătorii au depus o petiție împotriva digitalizării în școlile germane.

Calculatoarele și tabletele au o importanță crescândă în sălile de clasă. Potrivit ONU, 46,7% din clasele de școală primară din întreaga lume au acces la computere. În UE, cifra este de 98%.

Cu toate acestea, nu toți cercetătorii consideră că aceste aparate sunt benefice în sala de clasă. Potrivit lui Ralf Lankau, profesor de teorie mass-media la Universitatea din Offenbach, „tabletele și laptopurile nu îi fac pe copii mai deștepți, ci dimpotrivă, îi fac mai proști”. Expertul se referă la copiii cu vârsta de până la 10 ani.

Citește și Ucraina anunţă că centrala Zaporojie a fost în pericol de „accident nuclear” sâmbătă noaptea

Lankau este unul dintre cei 40 de cercetători care au lansat o petiție prin intermediul Societății pentru Educație și Știință pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la impactul tehnologiilor digitale asupra dezvoltării copiilor.

Computerele și efectele lor. Cercetătorii vor o limitare

Cercetătorii solicită un moratoriu asupra digitalizării în școlile și grădinițele germane pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani.

„Nu este vorba despre o interzicere a tehnologiei digitale, ci despre o revenire la ideea de a preda”, a explicat Lankau pentru DW.

„Trebuie să ne întrebăm care este obiectivul de învățare și cum ne pot ajuta mediile analogice și digitale să îl atingem, și nu să ne preocupe ce tehnologie nouă este disponibilă și cum să o folosim în școală”.

Regândirea educației în domeniul tehnologiei digitale

Petiția vine într-un moment în care școlile germane fac obiectul criticii din cauza adoptării prea lente a digitalizării. Lankau și ceilalți cercetători solicită ca Ministerul Federal al Educației să regândească utilizarea tehnologiei în grădinițele și sălile de clasă germane.

Potrivit lui Lankau, sistemul educațional actual nu se concentrează suficient pe învățarea individuală și pe beneficiile educaționale ale abilităților sociale.

Mai multe despre impactul computerelor asupra copiilor puteți citi în Deutsche Welle Romania.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Indienii păcăliți să lupte pentru Rusia cer să fie aduși acasă

Indienii păcăliți să lupte pentru Rusia au cerut guvernului...

Olguța Vasilescu cere mutarea Penitenciarului Craiova în afara orașului

Olguța Vasilescu cere mutarea Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova...

Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR

Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR....