Concurs aranjat grosolan la Maternitatea Elena Doamna din Iași. Rezultatul, dat în 24 de ore în loc de 9 zile

Data:

Ce șanse să ai în statul român când un post de asistent social este dedicat unei singure persoane prin impunerea unor condiții imposibile. S-a cerut vechime de 5 ani pentru un post de debutant și aviz de la asociații patronale, obstacole inutile pentru un simplu asistent social.

Un concurs la Maternitatea „Elena Doamna” s-a terminat în aceeași zi în care a început, deși metodologia anunțată arăta că acesta trebuia să dureze cel puțin șase zile, cu toate etapele de evaluare și contestație. Postul de asistent social la Neonatologie era destul de ofertant, salariul net fiind de 4.100 de lei net pentru un program lejer, de 7 ore/zi.

Desfășurarea concursului a încălcat toate normele legale în domeniu. Condițiile cerute s-au schimbat de la o zi la alta, iar cea care trebuia să câștige a încheiat fulminant cu punctaj maxim la scris și cu un interviu care ar fi putut dura cel mult 5 minute. Candidata a intrat în concurs la ora 10 diminea’a și a ieșit gata angajată la ora 12.

Citește și: Doi inspectori sociali AJPIS Ilfov, reținuți de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul azilelor groazei

Condiții de concurs revoltătoare, inventate pe loc

Conducerea Maternității era în luna mai sub presiunea timpului, pentru că Guvernul anunțase înghețarea posturilor bugetare la mijlocul lunii mai, măsură care nu se aplica însă concursurilor demarate anterior.

Concursul a fost anunțat pe 27 aprilie, anunțul a fost postat pe site-ul spitalului. Era, de fapt, a treia rundă a aceluiași examen. Precedentele două proceduri au fost anulate în mod suspect.

La prima examinare, candidații au fost scoși din joc printr-un artificiu: a fost impusă o condiție excesivă, vechimea anterioară de 5 ani, clasificarea postului fiind modificată, deși nu era cazul, de la „debutant” la „grad principal”.

S-a ajuns să se respingă mai multe dosare, fiind astfel îndepărtați eventualii candidați.
Dovada gestionării suspecte a concursului este că, ulterior, experiența anterioară a fost redusă de la 5 la 3 ani.
La a două rundă a concursului, a apărut o condiție suplimentară față de prima încercare: candidații să fie membri ai unei organizații din domeniu, care să fi emis un aviz. Detaliul a fost introdus din mers, peste noapte, înainte de a se desfășura probele, iar cei interesați iarăși nu au avut cum să se înscrie.

Continuarea, în ReporterIs!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related