Controversata sectă din Iași care a acceptat o vreme poligamia | Ziarul de Iași

Data:

În Iași există aproximativ 100 de membri ai comunității mormonilor, controversata sectă care a acceptat o vreme poligamia. La nivel național sunt aproape 3000, organizați în 16 congregații.

Această comunitate religioasă a apărut în România după ce Mischa Markow, un misionar maghiar al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a ajuns în Constanța, în anul 1899. Acolo, a botezat un tânăr bulgar care i-a devenit coleg misionar. S-au alăturat și alții în Brașov. În anul 1990, Biserica a fost recunoscută în mod oficial de guvernul României.

În lume, Biserica are peste 16 milioane de membri și peste 30.000 de congregații în peste 160 de țări și teritorii.

Citește și: Reformistul Masoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului: „vrem să ne rezolvăm problemele cu lumea sau nu?”

Fiecare dintre aceste congregații este formată dintr-un grup local de oameni, care își slujesc și își predau unul altuia și se inspiră și se îndrumă unii pe alții. Fiecare congregație este condusă de conducători neplătiți aleși dintre membri, care slujesc, pentru un timp limitat, ca voluntari cu timp deplin (misionarii).

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a fost organizată în Statele Unite ale Americii, în anul 1830, de profetul Joseph Smith. Joseph Smith s-a rugat la Dumnezeu fiind foarte preocupat să știe cărei biserici să i se alăture. Dumnezeu și Isus Hristos, susțin adepții acestei religii, i-au apărut lui Joseph și au început să-l pregătească pentru a aduce înapoi adevărurile prețioase și autoritatea sacră care au fost pierdute din Biserica lui Isus Hristos.

Joseph Smith susține că a tradus o cronică veche care propovăduiește și depune mărturie despre Isus Hristos. Această cronică din vechime se numește ,,Cartea lui Mormon”. În ziua de azi, este disponibilă în peste 114 limbi.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Nu răul cel mai mic, ci binele cel mai mare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful DNA Oradea va fi magistrat de legătură în Italia | Bihoreanul

Șeful DNA Oradea, procurorul Bogdan Chiş, magistratul care a...

Harta Șpăgii în spitale. Situația în spitalele din Cluj | Monitorul de Cluj

Harta Șpăgii în spitale. În fiecare lună, clujeanul Dragoș...

Terenuri, case, apartament în Spania. Averea impresionantă a noului primar interimar al Slatinei | Reporter 24

Laura Giura (PNL), noul primar interimar al Slatinei, deține,...

Bebeluș cu o intoxicație gravă, trimis cu ambulanța la Iași | Monitorul de Botoșani

Bebeluș cu o intoxicație gravă. Un bebeluş de doar...