Copii luaţi ostatici în Consiliul Local dintr-un sat de lângă Iași

Data:

Respingerea de către consilieri a unui proiect pe bani europeni de modernizat şcoala dintr-un sat de lângă Iaşi l-a determinat pe primar să angajeze pe ultima sută de metri lucrări de reparaţii. Acestea vor demara odată cu începerea anului şcolar. Pe durata şantierului, copiii vor merge în satul vecin. Viceprimarul merge mai departe şi propune demolarea şcolii vechi şi construirea alteia noi, însă pe banii sătenilor.

Consilierii locali din Dumeşti au fost convocaţi marţea viitoare în şedinţă extraordinară ca să decidă, printre altele, demolarea şcolii vechi din satul Hoiseşti şi reconstruirea ei. Dar de ce au aşteptat aleşii comunei să înceapă şcoala ca să decidă să pună clădirea la pământ?

Citește și: Noile legi ale justiției scot sistemul judiciar în afara UE. Raport EFOR

„Este o şcoală foarte degradată. Dacă aţi vedea cum învaţă copiii, s-ar putea să vă faceţi cruce cu amândouă mâinile”, ne-a spus iniţiatorul celor două proiecte, viceprimarul Cătălin Pachiţac. Banii vor veni din bugetul local pe anul viitor, s-a arătat convins viceprimarul, pentru că e vorba de o şcoală mică, doar patru clase.

Vicele s-a arătat nemulţumit că 200 de mii de lei au fost alocaţi cu doi ani în urmă pentru documentaţie, iar anul trecut, 400 de mii, „numai că domnul primar n-a binevoit să se apuce de treabă”.

Cătălin Pachiţac ne-a mai spus că abia vineri a anunţat primarul că, de luni, vor începe lucrările de reparaţii curente la clădirea şcolii din Hoiseşti. „El crede că copiii vor fi mutaţi la şcoala din Dumeşti, dar nu vor fi, pentru că luni vor veni părinţii şi va fi o mare grevă”, a ţinut vicele să precizeze.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related