Îngrijorător: aproape 10% dintre elevii de 16 ani au consumat droguri cel puțin odată

Data:

La nivel național în rândul elevilor de 16 ani, consumul oricărui tip de drog ilicit de-a lungul vieții, conform metodologiei internaționale a studiului ESPAD 2019, este de 9,5%, în timp ce, consumul oricărui tip de drog ilicit în ultimul an a fost declarat de 9% dintre elevi. Aceasta este numai una din concluziile celui mai recent studiu publicat de Agenția Națională Antidrog din România.

Traficul și consumul de droguri este în continuă creștere în România atât conform statisticilor oficiale dar și potrivit percepției publice în legătură cu fenomenul.

Majoritar în țara noastră se consumă cannabis sau marijuana, un drog la fel de nociv ca oricare altul, dar care beneficiază de un marketing agresiv în rândul consumatorilor sau potențialilor consumatori prin faptul că este prezentat ca un drog de relaxare, care ar fi folosit cu succes în diverse cercetări (fără rezultate certe privind efectele sale medicale) foarte facil de consumat și de procurat, dar mai ales prin faptul că în multe țări cannabisul este vândut legal în magazine specializate.

Pe de o parte, dezincriminarea cannabisului în tările din occident s-a făcut tocmai pentru a reduce oferta ilegală și veniturile grupărilor de trafic de droguri, întrucât acesta este cel mai popular drog.

Citește articolul integral pe Saptamâna.online

Citește și: VIDEO 3 etape prin care se radicalizează societatea românească. Mai întâi se construiește dușmanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Campanie a Agenției Naționale Antidrog. Sursa foto: Agenția Națională Antidrog / Facebook)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related