Copii prinși sub dărâmături. Un perete s-a prăbușit la internatul unui liceu

Data:

Copii prinși sub dărâmături, după un perete s-a prăbușit la internatul unui liceu din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Mai multe persoane au fost rănite.

UPDATE: Elevii de la internatul din Odorheiul Secuiesc care s-a prăbuşit parţial în cursul zilei de luni vor fi cazaţi într-o altă clădire după ce vor reveni din vacanţă şi vor primi ajutoare din partea autorităţilor, a declarat prefectul judeţului Harghita, Petres Sandor.

Citește și: Elevii de la internatul din Odorheiul Secuiesc vor primi ajutoare de la autorităţi. Se va face o expertiză a clădirii


UPDATE: Salvatorii au reușit să scoată victimele, dintre care o fată este în stare foarte gravă, iar băiatul a decedat. Echipele de salvare au încercat resuscitarea acestuia, însă copilul nu a răspuns manevrelor. Victimele au vârste între 15-17 ani. Potrivit reprezentanților primăriei, clădirea aparține Bisericii Catolice, iar primăria plătește o chirie de 330.000 de lei pe an. Liceul a fost construit la începutul anilor 1900.

Citește și: Un băiat de 17 ani a murit după prăbușirea internatului de la un liceu din Odorheiu Secuiesc – o fată e în stare foarte gravă


Potrivit pompierilor, există trei victime, între care se numără și minori. 

„O persoană este în stare conștientă, una este inconștientă. O altă persoană este resuscitată. Este vorba și de minori. Nu avem vârstele lor. Este prematur să ne pronunțăm despre ce s-a întâmplat. Misiunea noastră este să ne asigurăm că toate persoanele sunt bine.

Acestea sunt datele preliminare. Până în aceste momente, doar aceste persoane au fost scoase. Se continuă misiunile de căutare și salvare”, au transmis reprezentanții ISU Harghita.

Citește și Solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan: zeci de persoane au protestat în fața Parchetului General

Suprafața afectată de prăbușire este de circa 200 mp, iar la fața locului au intervenit mașini de pompieri de stingere, o mașină pentru descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, 2 ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență, titrează Monitorul de Cluj.

Sursă foto: captură video Digi24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...