Un băiat de 17 ani a murit după prăbușirea internatului de la un liceu din Odorheiu Secuiesc – o fată e în stare foarte gravă

Data:

O parte a clădirii internatului Liceului „Tamași Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit luni seara, chiar în momentul în care copiii intrau în camere după orele de curs. Trei fete și un băiat au fost prinși sub dărâmături. Salvatorii au reușit să scoată victimele, dintre care o fată este în stare foarte gravă, iar băiatul a decedat. Echipele de salvare au încercat resuscitarea acestuia, însă copilul nu a răspuns manevrelor. Victimele au vârste între 15-17 ani. Potrivit reprezentanților primăriei, clădirea aparține Bisericii Catolice, iar primăria plătește o chirie de 330.000 de lei pe an. Liceul a fost construit la începutul anilor 1900.

După cum Presshub a relatat azi, un perete s-a prăbușit la internatul unui liceu. Mai multe persoane au fost rănite, între care și minori, după ce un perete s-a prăbușit la internatul unui liceu din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Potrivit pompierilor, există trei victime, între care se numără și minori. 

„O persoană este în stare conștientă, una este inconștientă. O altă persoană este resuscitată. Este vorba și de minori. Nu avem vârstele lor. Este prematur să ne pronunțăm despre ce s-a întâmplat. Misiunea noastră este să ne asigurăm că toate persoanele sunt bine. Acestea sunt datele preliminare. Până în aceste momente, doar aceste persoane au fost scoase. Se continuă misiunile de căutare și salvare”, au transmis reprezentanții ISU Harghita.

Citește și Solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan: zeci de persoane au protestat în fața Parchetului General

Suprafața afectată de prăbușire este de circa 200 mp, iar la fața locului au intervenit mașini de pompieri de stingere, o mașină pentru descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, 2 ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Sursa foto: ISU via News.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related