Liderul de sindicat cu cele mai mari venituri din România. Aproape 175.000 de euro pe an

Data:

Liderul de sindicat cu cele mai mari venituri din România câștigă aproape 175.000 de euro pe an. Este președintele Federației SANITAS, dar și al Confederației CNSLR Frăția, Leonard Sorin Bărăscu.

Sfârșitul anului 2023 aduce un val de proteste ale bugetarilor păcăliți de Guvern în cursul anului acesta. Liderii sindicatelor însă o duc foarte bine și o să vedeți mai jos de ce.

Mai multe federații sindicale anunță în luna decembrie 2023 acțiuni de protest și revendicări salariale, încercând să pună presiune pe Guvern, care stabilește acum bugetul pentru anul viitor.

Din informațiile ieșite pe surse, Guvernul nu se va ține de promisiuni, multe din înțelegerile parafate de sindicate cu Guvernul în timpul anului fiind aruncate la gunoi pe motiv că nu sunt bani.

Maximul creșterilor salariale propus de Guvern este de 5%  pentru toți bugetarii, cu excepția câtorva categorii profesionale printre care și profesorii.

În timp ce sindicaliștii de rând ies în stradă să ceară salarii mai mari, liderii marilor federații sindicale au înregistrat venituri din cotizațiile sindicatelor tot mai mari. Unii fac parte din forurile de conducere a mai multor federații și au venituri în plus din participarea la Consiliul Economic și Social sau din calitatea de membru prin Consilii de Administrație.

Cât câștigă șeful SANITAS, în comparație cu un salariat din sănătate

Bărăscu are trei apartamente și o casă de locuit în București. În 2022 a încasat 212.007 lei ca președinte la Federația Sanitas și 201.076 lei de la CNSLR Frăția, o altă mare confederație sindicală pe care o conduce.

Numai din aceste două surse de venit Bărăscu Leonard adună anual 413.083 lei, adică 34.423 de lei pe lună (7.025 de euro/lună). Bărăscu este și președinte la un IFN de unde declară că încasează 6.435 de lei anual.

Citește și Oradea își propune să vândă energie verde, obținută din 15.000 de panouri fotovoltaice

Partea interesantă este că Leonard Bărăscu este și președintele Consiliului de Administrație la SIND TOUR TRADING SRL București de unde are venituri de 275 399 lei anual, respectiv 4.600 de euro/luna.

Liderul de sindicat cu cele mai mari venituri este și președinte de fundație

O altă sursă de venituri pentru sindicalistul Bărăscu este calitatea acestuia de președinte al Fundației Institutului de Educație și Studii Sindicale de unde primește circa 74.800 de lei anual.

Din calitatea de administrator la firma EDU SIND TOUR SRL București Leonard Bărăscu mai încasează suma de 87.550 lei pe an.

În total, Leonard Bărăscu a încasat în anul 2022 venituri de 857.267 lei, ceea ce înseamnă aproape 175 de mii de euro, și reprezintă un venit lunar de 14.500 de euro.

Câștigul salarial mediu net pe domeniul Sănătate și asistență socială este de 4.611 lei, ceea ce înseamnă că Leonard Bărăscu câștigă lunar de 15 ori salariul mediu net din domeniu.

Mai multe aflați din publicația Săptămâna Online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.
2 COMENTARII
  1. Nu voi înțelege niciodată DE CE cel căruia deja i-ai dat salariu și beneficii mari deja, trebuie să-i mai dai și alte și alte funcții de conducere în care să umfle și mai mulți bani. Să nu-mi spuneți că DOAR el este competent să conducă totul. El și numai el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related