Solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan: zeci de persoane au protestat în fața Parchetului General

Data:

Solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan: zeci de persoane au protestat în fața Parchetului General. Jurnalista Emilia Șercan a anunțat, pe data de 10 decembrie, printr-o postare pe Facebook, că se află în cea de-a noua zi de protest în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București după ce ancheta privind fotografiile sale personale și campania de denigrare a acesteia, dar și scurgerea de probe din dosar, a fost închisă brusc, la cererea Parchetului General condus de procurorul general Alex Florența.

”De nouă 9 zile protestez în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București împotriva injustei și revoltătoarei decizii de clasare a dosarului de kompromat. Am decis să protestez solitar, ținând în mâini una dintre fotografiile mele personale, publicate în mod repetat printr-o acțiune organizată și bazată pe informații scurse din poliție, divulgare care ulterior a fost mușamalizată, cel mai probabil printr-o operațiune de intelligence.

Citește și Liderul de sindicat cu cele mai mari venituri din România: aproape 175 de mii de euro pe an

Protestul meu este împotriva scandaloasei decizii de închidere a dosarului de kompromat, în care procurorul a constatat că 3 infracțiuni dintre cele reclamate de mine nu există, iar că alte 4 nu sunt prevăzute de legea penală”, susține Emilia Șercan. Ea susține că protestul este față de ”impunitatea” pe care instituția parchetului o oferă tuturor celor implicați în acțiunea de compromitere a ei, ”orchestrată de oameni din poliție”, iar apoi mușamalizată de, cel mai probabil, ”oameni cu legături cu un serviciu de informații”. ”Când a fost vremea mai caldă, am stat și trei ore, iar în zilele în care a fost foarte frig sau a plouat, am stat în jur de două ore. Joia și vinerea trecută am mers răcită fiind.

Citește și Emilia Șercan: „Au încercat să mă asasineze moral”

Nu pot accepta decizia de clasare a dosarului, în condițiile în care ancheta nu a fost făcută corespunzător, iar acte de urmărire penală esențiale fie nu au fost făcute deloc, fie au fost făcute de mântuială, întotdeauna în favoarea vinovaților și cu scopul evident de a îngropa adevărul. Dincolo de toate deciziile năucitoare din dosar, un procuror a spus că publicarea repetată a unor fotografii intime nu reprezintă deloc violare a vieții private. Acel procuror nu a văzut intenția, premeditarea și forma continuată a faptei, spunând că publicarea unor fotografii intime făcute în casă nu reprezintă violare a vieții private a unui cetățean. Parchetul mi-a călcat în picioare demnitatea de om și de femeie, decizia fiind de neacceptat pentru mine”, a mai scris jurnalista. (G4 Media).

La începutul lunii noiembrie, dosarul privind operaţiunea de „kompromat” la adresa jurnalistei Emilia Şercan a fost clasat de Parchetul Curții de Apel București. Operaţiunea la adresa Emiliei Şercan a început la scurt timp după ce jurnalista a arătat că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, premier la data respectivă, este plagiată. Emilia Şercan demonstrează solitar „împotriva injustei și revoltătoarei decizii de clasare a dosarului de kompromat”. Ea susține că protestul este față de decizia de închidere a dosarului în care procurorul a constatat că 3 infracțiuni dintre cele reclamate de aceasta există, iar că alte 4 nu sunt prevăzute de legea penală.

Sursa foto – Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...