Creditul lui Chirica: pe ce vrea să cheltuiască 100 de milioane pe care le ia cu împrumut în numele Iașului

Data:

spot_img

Una dintre investiţii, pe lângă altele anunţate anterior, va fi reabilitarea cimitirului “Sfânta Treime” Păcurari.

Consilierii locali se reunesc, săptămâna viitoare, într-o nouă şedinţă de plen. Până ieri, pe ordinea de zi fuseseră incluse aproape 30 de proiecte de hotărâre, dar, foarte probabil, în aceste zile vor fi propuse şi alte iniţiative. Una dintre deciziile pe care le va aproba Consiliul Local (CL) vizează componenţa Comisiei de negociere a contractului de credit cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Împrumutul BERD a fost aprobat anul trecut şi, între timp, au fost îndeplinite formalităţile pentru accesarea finanţării, un ultim pas în acest sens fiind îndeplinit la sfârşitul lunii iulie 2021 când banca europeană a aprobat, la rândul ei, acordarea creditului.

În acelaşi timp, Primăria a finalizat documentaţiile aferente proiectelor care urmează să fie finanţate din acest împrumut: construirea noului depou din Dacia, refacerea cinematografului Dacia şi reabilitarea a 14 unităţi şcolare. Finanţarea rambursabilă se ridică la 100 milioane lei. Un alt proiect face referire la declanşarea procedurii de selecţie a unui membru în Consiliul de administraţie la Salubris, după demisia lui Daniel Juravle care a devenit, între timp, viceprimar. O investiţie care va primi undă verde din partea plenului CL vizează reabilitarea Cimitirului „Sf. Treime” din Păcurari, iar valoarea proiectului se ridică la peste 2 milioane lei.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ursula von der Leyen, în așteptarea votului pentru viitorul președinte al Comisiei Europene

Noul Parlament European urmează să stabilească, prin vot secret,...

APIA Arad îşi construieşte un sediu nou, de 13,4 milioane de lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad...

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie românii banii | Banatul Azi

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie...