Mircea Geoană ar putea fi susținut la alegerile prezidențiale de partidul lui Dan Voiculescu, susține Cristian Pîrvulescu | Aktual24

Data:

Mircea Geoană ar putea fi susținut la alegerile prezidențiale de partidul lui Dan Voiculescu, susține politologul Cristian Pîrvulescu a declarat, într-un interviu pentru aktual24.ro.

„Mircea Geoană este, într-adevăr, în sondaje, primul și ca notorietate, și ca intenție de vot. Acesta este și motivul pentru care în ultima apariție publică, duminică, el a trecut dincolo de obligațiile pe care le are un înalt reprezentat NATO și a făcut declarații legate de politica internă.

Dacă ne uităm pe internet, vom vedea că Mircea Geoană, la o televiziune de știri mai mică, A7TV, spune ‘nu pot să fac declarații despre statele membre ale NATO și cu atât mai puțin despre statul din care provin’.

Mircea Geoană ar putea fi susținut în turul al doilea

Ei bine, Mircea Geoană face astfel de declarații, deci își depășește în mod clar statutul de la NATO și este, de altfel, împotriva uzanțelor democratice formula pe care o folosește, dar o folosește pentru că vrea nu doar să devină candidat, ci să pună partidele în defensivă pentru a putea suplini absența unei organizații puternice.

El ar putea fi susținut, spre exemplu, de PUSL, e o ipoteză. Poate ajunge în turul 2, dar fară sprijinul unui partid îi va fi dificil.

Este greu să transformi intenția de vot în vot real. Acesta este motivul pentru care mașinăria contează și s-a văzut asta foarte clar în 2019, când mașinăria PSD a trimis-o pe Dăncilă în turul 2, deși nu avea nicio calitate pentru a ajunge acolo”, a declarat Pîrvulescu pentru aktual24.ro.

Pîrvulescu a mai menționat, întrebat fiind ce crede despre Cătălin Cîrstoiu, că desemnarea acestuia drept candidat de către PSD-PNL face parte dintr-un experiment pentru alegerile prezidențiale.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Cum și-au dublat veniturile angajații instanței supreme, prin „drepturi salariale restante”, anul trecut

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații de mită electorală în campania pentru Primăria Ploiești

Acuzații de mită electorală. Mihai Polițeanu, candidat independent la...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...