Cum influențează stilul de condus durata de viață a anvelopelor

Data:

Cum influențează stilul de condus durata de viață a anvelopelor. Faptul că anvelopele au o anumită durată de viață trebuie să fie cunoscut de toți utilizatorii, chiar dacă mașina este condusă rar și roțile se prezintă aproape intacte.

Însă trebuie știut și avut în vedere și că durata de viață a anvelopelor este influențată și de factorul uman. Acesta este și motivul pentru care vom vorbi mai jos despre felul cum influențează stilul de condus durata de viață a anvelopelor.

Care sunt factorii care influențează durata de viață a anvelopelor?

Primul factor, care trebuie avut în vedere în utilizarea și schimbul anvelopelor, este o durată maximă de utilizare estimată ce poate să varieze de la 5 la 10 ani.

Alți factori, la fel de importanți, sunt reprezentați, de: condițiile de depozitare și de întreținere, care pentru asigurarea condițiilor oferite de producător, trebuie să includă: depozitarea în locuri uscate și neexpuse la radiații ultraviolete, apelarea regulată la un service specializat pentru echilibrare și aliniere roții, folosirea de anvelope in functie de sezon, în funcție de condițiile climatice ale zonei unde este folosită mașina, necurățarea pneurilor cu substanțe acide sau corozive, schimbarea roților între ele, verificare periodică a stării de uzură.

Citește și: Cizme de cauciuc pentru copii. Cum le alegi pe cele confortabile și rezistente la intemperii? De ce merită să existe în garderobă?

Cum influențează stilul de condus durata de viață a roților?

Cu siguranță stilul de condus și drumurile pe care este utilizat autoturismul influențează și ele felul în care se comportă și gradul de uzură al anvelopelor (inclusiv anvelope all season). În general, cauciucurile se uzează mai repede, înainte de termenul de garanție recomandat de producător dacă:

  • Stilul de condus este unul mai agresiv

Soferii care obișnuiesc să accelereze brusc și să frâneze des, vor trebui să se obișnuiască cu obiceiul de a verifica și schimba anvelopele  mai des. Acest tip de condus, influențează în mod semnificativ gradul de uzură al roților.

  • Locul unde mașina este condusă mai frecvent

Condusul în orașe mari și aglomerate, cu trafic dens și șoferi indisciplinați, cu numeroase evenimente neprevăzute, influențează și el calitatea șofatului și felul în care se comportă anvelopele în timp. Dacă cea mai mare parte a exploatării se petrece în astfel de zone, cauciucurile se vor uza mai repede și vor trebui să fie schimbate mai des.

  • Șofatul cu roții care nu sunt verificate periodic

Mentenanța roților joacă un rol esențial în felul în care vor rezista. Dacă nu este verificată periodic presiunea, nu sunt echilibrate și alineate, mașina este lăsată cu lunile în aceeași poziție în plin soare și anvelopele sunt depozitate necorespunzători la schimbările de sezon, chiar dacă nu șofatul este problema, cu siguranță mentenanța roților va fi cea care va duce la nevoia schimbării înainte de termen.

În concluzie, dacă dorești să te bucuri de un condus cât mai sigur și stabil și de anvelope care nu trebuie să le schimbi mai des decât este recomandat, alege produsul care ti se potriveste și adoptă un stil de condus preventiv, cât mai atent.

Sfaturi utile și cauciucuri (anvelope vară și anvelope iarnă) poti găsi pe Anvelope.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Miturile legate de mahmureală. Sfaturile unui medic

Miturile legate de mahmureală, demontate de un medic ieșean....

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...