Cum sunt distruse minele în Marea Neagră, demonstrație a scafandrilor militari români

Data:

În contextul războiului din Ucraina, minele marine în derivă au devenit o problemă cu care toate țările cu deschidere la Marea Neagră se confruntă, iar România nu face excepție. Reporterii Info Sud-Est și G4Media au fost, joi, la bordul puitorului de mine 274, ieșit în larg într-o misiune de cercetare, unde au asistat la simularea unei proceduri de neutralizare a unei mine marine.

Încă de la ieșirea din port, cei de la bord au fost întâmpinați de una din realitățile de securitate care sunt luate în vedere de navele NATO. O ambarcațiune de mărimi mici s-a abătut înspre puitor, simulând un atac asupra acestuia, la care militarii de la bord au răspuns cu armele pregătite. Desigur, exercițiul nu a presupus folosirea propriu-zisă a munițiilor, dar soldații și-au asumat oricum pozițiile de luptă.

Asemenea exerciții ar putea părea redundante pentru o navă românească în portul Constanța, însă colonelul Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forțelor Navale, explică faptul că procedura este una standard nu numai pentru navele românești, ci și pentru cele ale aliaților din NATO, iar motivația ei o reprezintă experiențele negative din trecut.

Continuarea în Info-sud-est.ro

Citește și: Jurnaliștii din rețeaua PRESShub, despre RTV: Cerem CNA să sancționeze derapajele constante

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Gabriel Mateescu / Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related