Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Data:

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru intervalul 26 decembrie – 8 ianaurie. După maxime de 13-14 grade, în prima săptămână din anul 2023 temperaturile mai scad.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 7 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de -1…0 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi reduse.

CRIȘANA

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12…13 grade, iar cele nocturne la 5…6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de -1…0 grade.

Citește și: Republica Moldova: Retrospectiva anului politic 2022

Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi în general reduse.

TRANSILVANIA

La începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -5 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne la 2…3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 și 31 decembrie și după data de 4 ianuarie.

MARAMUREȘ

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiții pentru precipitații, dar la cote mai reduse.

MOLDOVA

După răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade și cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

DOBROGEA

La începutul intervalului, vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 6…7 grade și cele nocturne la -3…-2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de -1 grad.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

OLTENIA

La începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de -1…0 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în primele zile din interval și după data
de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

LA MUNTE

La începutul intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade și ale minimelor de -6…-5 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe se va menține pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: captură meteoromania.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Executivul a aprobat acordul cu guvernul Ucrainei pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa| Curierul Național

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...