Curtea de Apel Cluj acuză Parchetul de lăsarea în libertate a unui violator de minore

Data:

Violatorul din Cășeiu a fost eliberat de polițiști pentru că decizia de arestare a fost luată după ce măsura de reținere a expirat. Curtea de Apel Cluj dă vina pe parchet pentru că nu ar fi sesizat judecătorul la timp.

Un bărbat de 44 de ani din Cășeiu, județul Cluj, este cercetat de polițiști pentru că a intrat peste o minoră în casă și a violat-o, la data de 1 februarie 2023. În aceeași zi, polițiștii l-au reținut pe violator pentru o perioadă de 24 de ore.

Cu toate că s-a aflat sub custodia polițiștilor timp de 24 de ore, bărbatul a fost eliberat pentru că decizia de arestare preventivă a judecătorului nu a fost luată la timp. Potrivit clujust.ro, surse din pachet susțin că au vrut să meargă cu propunerea de arestare încă din seara de 1 februarie, însă judecătoarea de drepturi și libertăți le-ar fi transmis că este plecată. Decizia de arestare preventivă a venit pe 2 februarie, la ora 16:00, aproximativ 3 ore după ce bărbatul a fost eliberat, însă polițiști nu l-au mai găsit. Așa că violatorul din Cășeiu a fost dat în urmărire, iar autoritățile au cerut ajutorul cetățenilor pentru a-l găsi. 

Vineri, 3 februarie, IPJ Cluj a informat în jurul orei 15:00 că „în urma cu puțin timp, bărbatul a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Secția 5 Poliție, pe raza comunei Cășeiu”, la mai bine de 24 de ore după ce a fost eliberat. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul a fost eliberat

La o zi distanță de la eliberarea bărbatului acuzat de viol, Curtea de Apel Cluj a emis un comunicat de presă prin care susține că înregistrarea dosarului de parchet cu propunerea de arestare a fost făcută doar joi, 2 februarie, la ora 12:39, titrează Monitorul de Cluj.

Sursa Foto 1: Poliția Română – Foto 2: Curtea de Apel Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...