Daniel Funeriu: Iohannis ne-a promis reforma Educației prin consens. A livrat dezbinare și o lege bezmetică

Data:

Daniel Funeriu, ministru al Educației în perioada 2009 – 2012 și cel care a dat Legea 1/2011 a Educației, a vorbit, într-un interviu pentru SunMedia, despre problemele majore ale actualului proiect al legilor Educației, susținut de ministrul Ligia Deca, precum și despre proiectul România Educată, pe care îl rezumă la „o ciornă”.

În cadrul aceluiași dialog, Funeriu a vorbit și despre noul sistem de educație pe care îl construiește, din mediul privat, în România, sistem „care să fie deschis tuturor elevilor care vor și pot, indiferent de resursele lor financiare”.

Principalele declarații ale lui Daniel Funeriu

Principala menire a școlii trebuie să fie aceea de a transmite cât mai multă cunoaștere cât mai multor copii.

Nu cred că este un lucru sănătos să decidem în Parlament ce materii să învețe copiii la școală. Asta trebuie să spună experții.

Actualele propuneri de legi ale educației sunt inaplicabile din cauza puzderiei de instituții noi pe care le înființează fără rost. Legea asta este un ghiveci cu de toate, mai puțin rațiune, viziune și pragmatism.

„Diversitatea” nu e o valoare, este un fapt. Există sau nu există. O valoare poate fi coeziunea socială. Dacă ne uităm la francezi, ei au fraternité drept valoare. Noțiunea de diversitatea nu are ce căuta într-o lege. 

Eu cunosc doar două regimuri care au impus prin lege valori: nazismul și comunismul.

În Germania, de exemplu, în Baden-Württemberg, se poate da bacalaureat la religie. Dacă veți căuta pe internet, veți găsi subiectele la bacalaureat, care sunt subiecte cu întrebări din Biblie, de exemplu. Deci, nu este vorba de istoria religiilor sau de altceva.

Astăzi, pentru că președintele și guvernul său nu au nicio autoritate, nici morală -guvernul fiind plin de plagiate până în gât- nici intelectuală, această dezbatere publică merge spre teme care sunt periferice și care, din păcate, creează falii în societate.

Școala trebuie să evite două extreme. Prima: hipersexualizare. A doua extremă este a celor care nu vor să audă, nu vor să vorbească despre sex.

Interviul complet poate fi citit în Sun Media


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...