De ce testele serologice, puse în discuție și în România pentru obținerea certificatului verde, au fost respinse în alte țări

Data:

O eventuală luare în calcul a testelor serologice (care detectează nivelul anticorpilor din sânge) pentru certificatul verde ar însemna o nouă categorie care ar obține certificatul pentru trecerea prin boală.

Adrian Marinescu, medic primar și directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, spital COVID-19, a explicat pentru HotNews.ro că această idee a fost luată în calcul și în alte țări, însă mai peste tot s-a ajuns la concluzia că „nu merită”.

Motivele sunt cel puțin două: testele serologice nu sunt o garanție pentru rata de protecție, iar rata de vaccinare ar scădea vertiginos. Cazurile de țări în care testele serologice au fost considerate o soluție sunt extrem de rare, explică Adrian Marinescu.

Articolul integral, în HotNews.ro!

Citește și: Abuzul sexual online asupra copiilor, în creștere exponențială (presshub.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.