Deputatul Cătălin Teniță pleacă din USR la partidul lui Dacian Cioloș

Data:

Deputatul Cătălin Teniță și-a dat demisia marți din USR și se va alătura partidului lui Dacian Cioloș, REPER.

Demisia a fost anunțată în prima ședință a Biroului Național al USR dinaintea sesiunii parlamentare.

Cătălin Teniță este unul dintre liderii USR care l-a contracandidat pe Cătălin Drulă la alegerile din iulie, obținând 14,8%, al doilea scor după președintele ales al partidului. El provenea din PLUS.

„În 2024, electoratul cu valori europene are nevoie de opțiuni. Acum consideră că nu le are. Cel puțin așa reiese din sondaje. Și atunci ce trebuie să facem noi? Putem să continuăm un lung șir de dispute interne sau să practicăm ceea ce credem. Adică antreprenoriatul curajos în sfera publică, atragerea și valorificarea de resurse umane, o viziune concretă despre viitorul României în Europa și crearea premizelor să o punem în practică. Eu aleg această cale a construcției alături de oameni care și până acum au arătat că pot să dialogheze și să construiască. Aleg să ies din USR și să mă alătur REPER pentru a-i reprezenta în Parlament, ca deputat de București, pe colegii noștri care deja au făcut acest pas și care vor să se implice în continuare în reformarea României”, a precizat Teniță pentru HotNews.ro.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: Legile educației ca vulnerabilitate națională

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Cătălin Teniţă)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Cite un pic ,pic,pina nu o raminea nimic . Cite un strop , strop , pina nu va raminea de loc . Cam acesta pare sa fie parcursul (daca mai exista asa ceva ) partidului numit USR .Cind ne aducem aminte cu cita incrincenare am dorit a convinge pe cei din jur , undeva inainte de alegerile Europarlamentare si cita munca am depus spre a convinge ,pe cei care liberali fiind , sa voteze partajat in famiiile lor partidul USR renuntind partial in a sustine PNL parca totul a fost ieri . Acum USR pluteste undeva in zona retrogradarii si pe masura ce lucrurile evolueaza acceptul cetatenilor dispare .Scena politica romaneasca este plina de astfel de partide unele dintre ele fiind de la bun inceput partide de nisa ,de balama .Declinul a inceput inmomentul in care USR paraseste Guvernarea din dorinta vadita de a creea probleme majore Presedintelui Iohannis . Asocierea ramurii din PNL cu USR derivat din USRPLUS devine formula pierzatoare prin care cei doi acum fosti sefi , de partide au iesit din jocul politic .De atunci cite un pic USR scade in sondaje .Anul 2024 ne va aduce in fata scoaterea , de catre votantii cetateni ai Romaniei ,a tuturor partidelor de buzunar ,de forma UDMR, cetateanul intelegind cum numai prin responsabilizarea Partidelor si a programelor acestora aratate in public , poate stabiliza politica si politicul din Romania .Doua mari partide , unul de stinga si unul de dreapta, isi vor disputa intreaga scena politica ce incepe cu alegerile europarlamentare din 2024 .De curind esecul unui eveniment dorit a fi atragator prezentat romanilor s-a transformat intr-un moment ce va contine o scadere uriasa a procentelor unui anume partid ce s-a dorit a fi nationalist .Cuvintele ce odinioara ne spuneau :„Lume multa oameni putini ” se incadreaza perfect in noua realitate romanesca .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă...

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...