Despăgubirile în cazul tinerei care a murit la Maternitatea din Botoșani ar putea fi plătite de tot județul

Data:

Despăgubirile în cazul tinerei care a murit la Maternitatea din Botoșani ar putea fi plătite de tot județul. Avocații care reprezintă familia Alexandrei Ivanov au deschis un proces civil, în care cer spitalului daune de şapte milioane de euro. Conform specialiştilor, orice sumă câştigată în instanţă peste 100.000 de euro rămâne neasigurată și poate fi achitată doar de ordonatorul principal de credite, care este Consiliul Judeţean. Asta pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţe „Mavromati” are asigurarea de malpraxis încheiată cu compania falimentară Euroins.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care reprezentanţii unității samitare au apelat la un nume cu greutate în mediul avocățesc. Casa de avocatură Cuculis şi Asociaţii a semnat un contract cu conducerea unităţii sanitare pentru a reprezenta spitalul în acest proces. „După cum știți, Spitalul a fost chemat în procesul cazul Ivanov, cu daune de valoare substanțială, motiv pentru care, în urma discuțiilor avute în comitetul director şi în consiliul de administrație al spitalului, s- a considerat că spitalul trebuie să fie reprezentat de avocați care se ocupă de malpraxis. Spitalul este inclus în acea cerere de daune morale, care este foarte mare pentru oricine, darmite pentru un spital. În august, când s-a produs evenimentul tragic, spitalul era asigurat la Euroins. Normal că această situaţie ne îngrijorează. Orice sumă pe care unitatea ar plăti-o, ar veni din banii destinați tratării pacienților. Medicamente, materiale sanitare, iar acest lucru nu îl putem face, bolnavii sunt prioritatea spitalui. Tocmai în această idee s-a decis apelarea unei case de avocatură”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

În toate cazurile de acest gen, Fondul de Garantare a Asiguraților poate despăgubi până la suma de 500.000 de lei, echivalentul a 100.000 de euro. Pentru o diferenţă suplimentară cei care primesc despăgubiri se pot înscrie la masa credală.

Dar istoria recuperărilor de la masa credală la falimentele Astra, Carpatica și City arată rău. Ceea ce înseamnă că, pe baza unei eventuale decizii a instanţei, va putea plăti Consiliul Județean Botoşani, cel care are în subordine Spitalul Județean, şi nu asiguratorul de malpraxis.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: Jurista de la Spitalul Lupeni care înregistra mesaj cu tentă sexuală în timpul programului, iertată de conducere

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un tânăr jandarm din Oradea a devenit campion european la arte marţiale | Bihoreanul

Un tânăr jandarm din Oradea a fost desemnat campion european...

Grădina Zoologică din Sibiu îi așteaptă pe vizitatori cu o surpriză- animale noi

Sute de sibieni, dar şi turişti au vizitat, luni,...

Universitatea de Vest din Timișoara dezvoltă primele programe de studii în domeniul tineretului din România

Într-un efort concertat de a răspunde nevoilor de pregătire...

Primăria Iași este obligată să achite despăgubiri de mii de lei

În ultimii ani, Primăria Municipiului Iași este obligată, pe...