Doi focșăneni au descoperit o comoară cu detectorul de metale: 150 de monede vechi

Data:

Doi focșăneni au descoperit o comoară cu detectorul de metale. Cei doi au ca hobby căutarea de vestigii, iar astăzi se aflau într-o pădure din satul Podu Lacului, comuna Poiana Cristei.

Citește și Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem

Se plimbau cu detectorul de metale prin pădure și, la un moment dat, au auzit semnalul specific. S-au oprit, au săpat și au dat peste o mulțime de monede vechi.

Din primele date, se pare că sunt peste 150 de monede vechi grecești (sau dacice / romane după alte păreri).

Doi focșăneni au descoperit o comoară

Descoperitori comorii au anunțat autoritățile locale, Poliția și alte instituții ale statului pentru a se pronunța cu privire la autenticitatea și proveniența monedelor respective. 

„Doi norocoși, dl Munteanu având legătură cu Poiana Cristei (socrii) au descoperit în satul Podu Lacului peste 150 de monede pe care le estimăm neprofesionist ca fiind drahme antice grecești! Încă o dovadă că suntem de peste 2000 de ani! Acum așteptăm autoritățile!”, a declarat primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petruș.

Urmează ca specialiștii să se pronunțe cu privire la autenticitatea și proveniența monedelor respective, titrează Vrancea24. (video AICI și AICI).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related