SRI face recrutări la Universitatea din Oradea

Data:

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea, iat studenții interesați de o carieră în lumea serviciilor de informații sunt invitaţi marți la o întâlnire cu ofițerii, după cum anunță site-ul instituției academice.

Reprezentanții Serviciului Român de Informații le vor da detalii despre profilul unui angajat al instituției, procesul de selecție pentru încadrare, drepturile, beneficiile și obligațiile angajaților acestui serviciu. Întâlnirea va avea loc pe 5 martie, de la ora 14, în Aula Magna a Universității, titlul anunțat fiind cât se poate de sugestiv: „Cum puteți începe o carieră în SRI?”.

Studenții sunt invitați să consulte în prealabil și Ghidul candidatului, un document anume conceput de SRI în care sunt cuprinse informații utile pentru cei dornici de o carieră în această instituție, titrează Bihoreanul

Citește și Peste 120 de persoane arestate în Rusia pentru participare la mitinguri în memoria lui Navalnîi

SRI face recrutări

Reprezentanții Serviciului Român de Informații au publicat, pe site-ul propriu, o listă lungă cu posturi vacante pentru recrutarea de personal, atât civil cât și militar.

  • Specialiști IT&C: Ofițerul specialist IT&C are misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și oferirea de soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații, în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piață.
  • Ofițeri operativi și analiști: Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.
  • Specialiști lingviști: Resurse importante în activitatea de securitate naţională, specialiștii lingviști își folosesc cunoştinţele valoroase şi curiozitatea prin implicarea în activităţi de analiză a unor evenimente, culturi şi tradiţii sau activităţi de traducere a unor materiale (audio, video, scrise) dintr-o limbă străină în limba română. În plus, după caz, oferă suport lingvistic colegilor din alte structuri.
  • Luptător antiterorist: Luptătorul antiterorist are misiunea de a proteja România de ameninţările teroriste, aspect care incumbă necesitatea pregătirii sale temeinice, sub caracter continuu, şi specializării sale pentru executarea în condiţii optime a misiunilor specifice ale Serviciului Român de Informaţii, ca autoritate naţională în domeniu, pe următoarele componente: Securitatea aeroportuară a aeroporturilor aviaţiei civile din România; Intervenţia antiteroristă pentru reducerea/eliminarea vulnerabilităţilor factorilor umani şi materiali, prin desfăşurarea unor activităţi specifice de prevenire şi combatere a acţiunilor teroriste; Intervenţie antiteroristă/contrateroristă pirotehnică ce presupune control tehnic antiterorist, investigare, ridicare, securizare şi neutralizare dispozitive explozive improvizate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related