Donații pentru persoanele vulnerabile din Bihor. S-au strâns 34 de tone de alimente

Data:

Donații pentru persoanele vulnerabile din Bihor. Banca pentru Alimente Oradea, care adună alimente de la magazine din tot judeţul şi le distribuie apoi ONG-urilor care au grijă de familiile nevoiaşe, a anunţat sâmbătă rezultatele colectei desfăşurate în preajma sărbătorilor de iarnă. Bihorenii au donat 34 de tone de produse, care au ajuns sau vor ajunge în curând la familii nevoiaşe.

Potrivit unui comunicat transmis de Banca pentru Alimente Oradea, colecta a avut loc în perioada 15 – 17 decembrie, în ei implicându-se 419 voluntari, de la 22 de ONG-uri, care au stat în magazinele partenere pentru a le explica clienţilor cum pot ajuta semenii aflaţi în dificultate prin donarea unor alimente neperisabile precum zahăr, ulei, faină ori mălai.

„A fost o adevărată sărbătoare a solidarităţii care a adunat mii de oameni, de toate vârstele şi profesiile, într-un gest comun de generozitate faţă de cei care au cea mai mare nevoie”, se arată în comunicat.

La final, voluntarii au adunat 34 de tone de produse, care au ajuns la toate cele 22 de ONG-uri implicate din Bihor, acestea având în evidenţe mai multe persoane vulnerabile.

Citește și: Cât au cheltuit partidele politice în 2023. AUR a cumpărat mașini de peste 2 milioane de euro

Toate alimentele au ajuns sau vor ajunge în perioada următoare la 5.000 de persoane, care astfel se vor bucura de o masă demnă de sărbători. Din rândul acestora fac parte „familii numeroase sau cu venituri mici, bătrâni din cămine sau rămaşi singuri, fără sprijinul familiei, copii din centre de plasament, din familii sărace, din centre de zi sau de recuperare, persoane fără adăpost, mame singure, persoane cu abilităţi speciale, victime ale violenţei domestice sau ale traficului de persoane şi mulţi alţi oameni aflaţi în nevoie”, se mai arată în comunicat.

Campania continuă şi după Crăciun. Bihorenii mai pot dona alimente în magazinele partenere ale Băncii pentru Alimente Oradea până în 27 decembrie. Este vorba despre magazinele Lidl, Penny, Auchan şi Kaufland, care au cutii special amenajate lângă casele de marcat.

Continuarea în Bihoreanul.ro

Citește și: VIDEO | Ucrainenii au schimbat versurile unor colinde celebre pentru a-și transmite mesajul: ”Războiul nu s-a terminat. Rămâneți alături de noi”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O columbiancă a ajuns în arestul polițiștilor din Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arestul polițiștilor din Iași....

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea | Crișana

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea...

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și molozul lăsat în urmă | Reporter de Iași

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și...