Dosarul Albumul cu un prejudiciu de 70.000 de euro, tergiversat timp de un deceniu

Data:

Dosarul Albumul cu un prejudiciu de 70.000 de euro, banal din punct de vedere judiciar, a fost tergiversat timp de un deceniu.

Faptele s-au prescris, funcționarele acuzate cer plata salariilor pe 9 ani. Valoarea despăgubirilor este de 6 ori mai mare decât prejudiciul inițial.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Dacă DNA nu mai făcea niciun dosar, bugetul public ieșea de 6 ori mai bine. Teodora Jinga și Carmen Irimescu vor deveni milionare în lei și vor fi reîncadrate. Amândouă își pot cumpăra câte o vilă în Iași

Justiția a reușit să-i scape pe toți, vinovăția n-a fost stabilită, doar s-a prescris, iar Cristian Adomniței a fost achitat.

În urmă cu 9 ani, DNA Iași făcea spectacol cu un dosar care îl viza pe președintele de atunci al Consiliului Județean (CJ), liberalul Cristian Adomniței.

A fost un dosar simplu de corupție, în care povestea, așa cum a fost prezentată de procurori, era foarte ușor de înțeles.

Citește și: Cine este mai bine văzut ca președinte al României între Ciucă și Ciolacu. Unde se află Drulă. Ce șanse are Geoană

Dosarul Albumul s-a prescris

A durat 9 ani până la o soluție finală: Adomniței a fost achitat. Dar, în acest timp, faptele de care erau acuzate două angajate ale CJ s-au prescris.

După pronunțarea Curții de Apel de la Galați în dosarul Albumul, așa cum este cunoscut, Teodora Jinga și Carmen Irimescu s-au întors pe posturile de pe care au fost suspendate în 2015. Și cer salariile din urmă.

În total, românii le datorează celor două funcționare peste 2 milioane de lei.

Teodora Jinga are de încasat 1,2 milioane de lei brut, salariile din ultimii 9 ani. Ea a lucrat în tot acest timp, dar va primi aceste compensări

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...