Dosarul Albumul cu un prejudiciu de 70.000 de euro, tergiversat timp de un deceniu

Data:

Dosarul Albumul cu un prejudiciu de 70.000 de euro, banal din punct de vedere judiciar, a fost tergiversat timp de un deceniu.

Faptele s-au prescris, funcționarele acuzate cer plata salariilor pe 9 ani. Valoarea despăgubirilor este de 6 ori mai mare decât prejudiciul inițial.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Dacă DNA nu mai făcea niciun dosar, bugetul public ieșea de 6 ori mai bine. Teodora Jinga și Carmen Irimescu vor deveni milionare în lei și vor fi reîncadrate. Amândouă își pot cumpăra câte o vilă în Iași

Justiția a reușit să-i scape pe toți, vinovăția n-a fost stabilită, doar s-a prescris, iar Cristian Adomniței a fost achitat.

În urmă cu 9 ani, DNA Iași făcea spectacol cu un dosar care îl viza pe președintele de atunci al Consiliului Județean (CJ), liberalul Cristian Adomniței.

A fost un dosar simplu de corupție, în care povestea, așa cum a fost prezentată de procurori, era foarte ușor de înțeles.

Citește și: Cine este mai bine văzut ca președinte al României între Ciucă și Ciolacu. Unde se află Drulă. Ce șanse are Geoană

Dosarul Albumul s-a prescris

A durat 9 ani până la o soluție finală: Adomniței a fost achitat. Dar, în acest timp, faptele de care erau acuzate două angajate ale CJ s-au prescris.

După pronunțarea Curții de Apel de la Galați în dosarul Albumul, așa cum este cunoscut, Teodora Jinga și Carmen Irimescu s-au întors pe posturile de pe care au fost suspendate în 2015. Și cer salariile din urmă.

În total, românii le datorează celor două funcționare peste 2 milioane de lei.

Teodora Jinga are de încasat 1,2 milioane de lei brut, salariile din ultimii 9 ani. Ea a lucrat în tot acest timp, dar va primi aceste compensări

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...