Dosarul angajărilor la Spitalul din Botoșani. 8 inculpați rămân în arest

Data:

Dosarul angajărilor pe bani la Spitalul Județean din Botoșani. Judecătorii suceveni au hotărât astăzi prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile pentru cele opt persoane reţinute de procurori în cazul dosarului ce vizează angajările pe bani la spital. Unul dintre inculpaţi se află în arest la domiciliu, iar decizia de prelungire se aplică şi în acest caz.

„Dispune prelungirea pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.01.2024 şi până în data de 10.02.2024”, se arată în soluţia pe scurt a magistraţilor.

Pe lista celor care rămân în arest se află Doina Caba, Crîşmaru Coca Stela, Focşa Mirela Gabriela, Tatarcan Silvian Adrian, Sărban Cornelia Anca, Preda Marinela, Malancea Claudia, Vîrlan George Marian. În arest la domiciliu se află Calinciuc Liliana Laura.

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar, formulate de inculpaţi, prin apărători”, se mai arată în decizie.

Citește și: Ar trebui elevii să intre pe la profesori? O dezbatere despre integrare

Opt inculpați în arest

Opt dintre cele zece persoane arestate iniţial de procurorii DNA au fost în arest pentru 30 de zile. Activitățile pentru care au fost reținuți cei în cauză sunt variate, dar cu același scop, de a aduna bani sau obiecte de valoare în schimbul angajărilor, transferurilor din sectorul medical sau al personalului.

În referatul celor de la DNA sunt enumerate diverse sume de bani sau obiecte din aur primite de cei inculpați pentru transferul unor asistente, pentru modificarea condițiilor de concurs în favoarea diverșilor doritori care plăteau, indiferent de post, de la șofer la asistentă sau referent. Banii erau dați prin interpuși sau direct, mascați în pungi de cadouri, iar cei care dădeau promovau concursul.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: Noua casă a primarului din Sinaia, între lipsa avizelor și acuzații de șicanare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related