Dosarul cu șină, eliminat din nou din instituțiile publice

Data:

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede eficientizarea serviciilor din instituțiile publice printre care se numără și eliminarea dosarului cu șine și posibilitatea plăților cu cardul.

Proiectul de lege reglementează oug nr. 41/2016, în sensul instituirii în sarcina instituţiilor publice, organelor de specialitate ale administraţiei centrale şi locale şi persoanelor juridice de drept privat, care au obţinut, potrivit legii, statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, a unei obligaţii de a pune la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, în format fizic pe hârtie sau în format electronic, pe pagina de internet proprie, modele de formulare sau cereri aferente serviciilor furnizate.

Un alt articol al proiectului de lege prevede că instituțiiile nu vor mai putea solicita persoanelor fizice sau persoanelor juridice dosare, dosare cu şină, precum şi niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie pentru a soluționa cererile pentru furnizarea unui serviciu public.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: Bani europeni pentru refugiații ucraineni: „O poartă largă pentru abuzuri și fraude”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...