Siegfried Mureșan: Votul privind aderarea României la spațiul Schengen, pe agenda Consiliului JAI de joi

Data:

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat miercuri după-amiază că votul privind aderarea României la spațiul Schengen este pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de mâine.

„O veste bună: votul privind aderarea României la spațiul Schengen este pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne de mâine.

În ultimele luni, România a fost deschisă și a lucrat strâns cu instituțiile europene și cu autoritățile din Suedia, Olanda și Austria. Am răspuns tuturor îngrijorărilor și am demonstrat că țara noastră merită să fie în Schengen.

Am convins Suedia și Olanda să-și întoarcă votul și să ne sprijine. Lucrăm în continuare îndeaproape cu autoritățile din Austria.

Continuăm munca pentru a obține cât mai curând un rezultat pozitiv privind aderarea țării noastre cu drepturi depline în spațiul Schengen”, a transmis Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cătălin Drulă: Austria are o poziție irațională și inamicală la adresa României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că România va merge „până la capăt” cu demersurile de aderare la spaţiul Schengen şi va cere un vot în acest sens în Consiliul JAI din 8 decembrie.

„Un lucru este cert, suntem hotărâţi să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în Consiliul JAI de mâine, 8 decembrie. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susţin solicitările, şi ne vom baza pe ele şi în discuţiile de mâine ale miniştrilor de interne de la Consiliul JAI, atunci când vom cere să se formuleze, prin vot, fără nicio întârziere sau tergiversare, o decizie pentru România. Avem argumente obiective, la faţa locului, privind pregătirea României în domeniile cu relevanţă, pentru aderarea la Schengen, iar hotărârea noastră de a contribui la securitatea europeană este fermă. Am dovedit aceste calităţi de-a lungul anilor şi mai ales în contextul crizei din Ucraina. (…) Mâine la Consiliul JAI vom merge la vot. Integrarea în spaţiul Schengen este obiectivul nostru naţional”, a declarat premierul Ciucă.

Citește și: Bani europeni pentru refugiații ucraineni: „O poartă largă pentru abuzuri și fraude”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Siegfried Mureșan / Facebook)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Focar de tuberculoză la o grădiniţă din Iași

Un focar de tuberculoză a fost identificat de medicii...

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, eliberat condiționat. Decizia nu este definitivă

Judecătoria Medgidia a decis, joi, ca Alexandru Mazăre, fratele...

Florian Coldea, fostul număr 2 în SRI, spune că patronul RTV face jocurile Moscovei

Florian Coldea, fostul număr 2 în SRI, are o...

Firmele care distrug pădurile din România: IKEA nu e singura | Deutsche Welle

Firmele care distrug pădurile din România. Ines Gavriluț se...