Electrocentrale Galați va fi preluată de turci – prețul a fost redus de trei ori

Data:

La un an și două luni după ce a fost scoasă la licitație, soarta întreprinderii gălățene Electrocentrale, fostul producător de energie electrică, agent termic și abur industrial de pe platforma combinatului siderurgic, pare foarte aproape să fie decisă. Actualul preț de pornire a licitației, redus cu aproape 7,5 milioane de euro față de cel inițial, este doar cu puțin mai mare față de oferta depusă de antreprenorii turci Savaș Günata și Huseyin Karali, fondatorii companiei Synergy Construct, singura ofertă de până acum.

Oferta antreprenorilor turci de preluare a activului funcțional al Electrocentrale Galați a fost aprobată de principiu de către creditorii companiei de stat, un rol decisiv avându-l votul pozitiv al celui mai mare creditor, Romgaz, scrie profit.ro. Aceștia au hotărât, totodată, că vor continua licitațiile publice în vederea vânzării activului, cu reducerea succesivă a prețului de pornire, și că, în cazul în care se vor înscrie ofertanți la licitații, antreprenorii turci vor fi anunțați pentru a depune și ei ofertă, potrivit sursei citate.

Cei doi investitori turci au înaintat o ofertă de cumpărare a activului funcțional CET Galați prin altă firmă controlată de ei, Synergy Land Development, în valoare de 12,5 milioane de euro plus TVA, în total aproape 14,9 milioane de euro.

Citește și Directorul care trebuia să îi controleze îi învăța pe șefii azilelor cum să mute persoanele cu handicap înainte de controale

Până luna trecută, prețul de pornire a licitației organizate de lichidatorul judiciar Maestro SPRL Constanța fusese scăzut deja de două ori. Astfel, prețul inițial pentru activul funcțional CET (care cuprinde și un teren de 22,3 hectare) a fost redus de la 21,2 milioane de euro (în luna mai 2022) la 20 de milioane de euro (în februarie 2023) și apoi la 17 milioane de euro (în iunie 2023).

Joi, 27 iulie, la sediul Maestro SPRL este programată o nouă licitație, care pornește de la un preț redus pentru a treia oară: 13,8 milioane de euro, cu 7,4 milioane de euro mai mic decât cel inițial, din mai 2022, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...