Emil Boc, despre pensionarea judecătorului Danileț: „Ce stat e ăla care își pensionează elitele la 48 de ani?”

Data:

Emil Boc, despre pensionarea judecătorului Danileț: „Ce stat e ăla care își pensionează elitele la 48 de ani?” Primarul Clujului a vorbit despre pensionarea judecătorului Cristi Danileț, arătând că ieșirea din activitate „în floarea vârstei” arată o serie de inechități și disfuncționalități în sistemul social.

Primarul Emil Boc a vorbit, în cadrul unei intervenții la o emisiune radio, despre pensionarea recentă a judecătorului Crisiti Danileț, la vârsta de doar 48 de ani, spunând că acest scenariu scoate la iveală inechitățile din sistemul social. 

Citește și Lupta pentru memoria Doinei Cornea: „Casa mamei a devenit casă memorială doar pentru câteva zile”

„Trebuie să urmărim eliminarea oricărei forme de abuz care să nemulțumească lumea, eliminarea inechităților din sistemul social. Am vorbit despre aceste inechități, în care se uită lumea și vede că unu se pensionează la 48 de ani cu o pensie de nici nu poate aspira cineva vreodată să o aibă drept salariu, iar altul muncește până la 70 de ani, până nu mai poate fizic să meargă la serviciu. Inechitățile acestea trebuie corectate undeva, nu se poate la nesfârșit ca aceiași bani publici pentru mine să fie mamă și pentru alții nu sunt mamă, ca într-un sistem feudal în care unii muncesc și ceilalți beneficiază de pe urma lor. Nu este un atac la profesia de magistrat, este o profesie respectabilă în acest stat, dar trebuie doar să găsim echilibrul necesar”, a arătat primarul, la un post de radio local. 

„Chestiunea ce ține de vârstă trebuie reglată”

Edilul a afirmat că nu este firesc ca un magistrat „în floarea vârstei”, care abia își atinge maximul de potențial, să iasă la pensie, susținând că întreaga abordare a statului este greșită. „Recunoaștem importanța fiecărei munci și trebuie gradată diferențiat, dar nu prin diferențele acestea uriașe care sunt în sistemul nostru de pensii speciale, care pur și simplu este revoltător. Asta a fost și prima măsură pe care am luat-o când am fost prim-ministru, să le tai. Le-am eliminat, au rămas, doar la magistrați, pentru că Curtea Constituțională s-a opus, restul au fost desființate. Bineînțeles că au venit alte «elite politice» care le-au pus la loc și au creat ceea ce avem astăzi. Eu nu sunt împotriva ca magistrații să aibă un statut special, pentru că în toată lumea au un statut special, dar repet, raportat la ceea ce poate statul român, și nu să te pensionezi la 48 de ani, exact când ești în floarea vârstei, la maximul de potențial pe care poți să îl dai. Se uită lumea cu respect maxim la un judecător care începe să aibă primele fire de păr alb și să inspire încrederea că judecă cu dreptate, iar el se pensionează. Ce stat e ăla care își pensionează elitele la 48 de ani? Am tot respectul pentru judecătorul Danileț, care este un judecător de excepție, eu îl respect personal și consider că este un model, dar ideea de a te pensiona la 48 de ani… păi eu stau și mă uit ca prostul, am făcut două facultăți, colegii din prima facultate, s-au pensionat de mult, de la istorie-filosofie. Colegii de la a doua facultate, de la drept, s-au pensionat și ei de mult. Se pensionează foști studenți de-ai mei și eu tot stau și muncesc, muncesc până la 60 și ceva de ani. E sănătos? Nu spun, nu sunt eu ăla să mă plâng, dar evident că lumea simte acest lucru. Nu e normal acest lucru, este o chestiune care trebuie reglată. Este normal (ca magistrații – n.red.) să aibă o pensie mai mare, pentru că au o responsabilitate mai mare și evident că și că pe sistemul contributivității, pentru că au salarii mai mari și e normal să aibă și pensii mai mari, dar chestiunea asta de vârstă trebuie reglată, pentru că nu suntem în rai, să te pensionezi la 48 de ani. (…)”, a mai explicat Emil Boc. Mai multe citiți în Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
8 COMENTARII
  1. Învățați-i domnule Boc pe liberali cum se fac legi și cum se abrogă. Sunteți de meserie și sub Băsescu ați făcut-o.
    Liberalii de azi sunt apatici. Treziți-i domnule Boc.

  2. Răspunsul e simplu: un stat care umblă să-şi înşele elitele!
    Promite prin lege un regim de pensionare, ca să-i recruteze, iar după ani de zile când se împlineşte perioada promisă, iese unul d-ăsta că „tre să reglăm, nu se poate aşa ceva”. Dar când legea prevedea, timp de zeci de ani, se putea?
    Eu zic să mulţumim domnului Danileţ pentru cât a muncit, dumnealui şi-a făcut datoria, pentru cât s-a învoit cu statul român şi ţinând cont de modul în care a fost tratat. Ceea ce despre unii politicieni, preocupaţi etern să mai taie câte un drept, nu se poate spune.

  3. Are dreptate acest fost pm*, insa NU face nimic pentru a produce corectia de care vorbeste, practic el(si consilierii si partea politica locala si judeteana) are puterea de a impune ordonante locale, si ar trebui sa spuna ca NU se aproba pensionarea jagardelei danilet** si ca in toata „parohia” sa, NIMENI nu se poate pensiona decat la 62 ani, exceptie cei care lucreaza in profesii unde bolile profesionale si decesele premature, au incidenta cu mult peste medie( mineri in orice subteran sau minerit/manipulat materiale radioactive, etc.), situatia este UNICA in lume si in toate epocile, iar marele vinovat este BANDITUL iohanis, care nu a facut nimic in acest sens ( ZECE ANI !!!), de fapt el tot ce a facut si face, este pentru si spre distrugerea Romaniei …Chiar nu se intelege ca orice asa situatii sunt datorate EXCLUSIV sefului suprem si clica sa de adulatori si profitori ?(* asta spuneam cateva zile in urma, pe 21 Ian., la art. cu Germina Nagat///** desi mi-a interzis accesul pe pagina sa si l-am criticat de multe ori, totusi i-am luat apararea-pe Revista 22- can a fost concediat abuziv, acum devine clar ca individu l este tot un parazit imputzit, ca si cei care l-au tracasat…Daca voia sa fie cu adevarat ceva de exceptie, putea sa-si schimbe slujba DAR sa NU iasa la pensie, si chiar ar fi trebuit sa se laude cu asa ceva,un fel de a sublinia ca este un sabotaj urias, sa iesi la pensie chiar si 50 ani…)

  4. Mai jos un comentariu-din 2022- chiar de pe aceasta pagina: „mai jos un comentariu-mai vechi- despre CD, scris pe „contributors”, la articolul unei cercetatoare in teologie, care locuieste in Italia, comentariu care nu a aparut niciodata, de unde s ‘scrisoarea” pe care i-am trimis-o, autoarei”

    Wed, Jun 15 at 12:58 PM

    Draga Doamna/Domnisoara Daniela,
    Am gasit interesant articolul dvs.(pe contributors) si am incercat sa postez un comentariu (cel de mai jos), insa NU a aparut niciodata, desi -cateva zile in urma- am incercat repostarea. Va scriu aceste randuri pentru ca NU cred ca aveti ceva impotriva comentariilor mele, cred ca administratia(proprietarul sau diverse influente), mi-au interzis postarile, primele 3 au aparut la articolul lui A.T.Patrascu(cronologic, sunt printre ultimele postari), cel cu „Miraculoasa disparitie a ateilor…” iar ulterior nu am mai putut posta la noul sau articol(Variola Maimutei), si nici la art. dvs., iar deductia de mai sus deriva din faptul ca la TOATE comentariile postate, mai intai exista „waiting room= Your comment is…”, iar la cele care nu au fost admise, nu exista aceasta anticamera, pagina se reseteaza automat pe inceput… As dori ca dvs. sa puneti in pagina acest comentariu al meu, simplu test pentru a vedea cine este in spatele acestei interdictii, atata timp cat comentariile mele sunt la subiect si scrise decent.Va multumesc anticipat pentru implicare cat si pentru articolul scris, care -cred- ca ar fi demn sa apara si in Revista 22, care (ramane de vazut cazul cu contributors) , nu actioneaza in asa maniera, dar daca contributors este discriminativ(pe orice motive), cred ca ar fi bine sa renuntati la colaborarea cu ei.
    Cu stima, L.S.la Iunie 15, 2022

  5. Si, iata si textul despre c.d.:”Danileț, exclus a doua oară din magistratură: CSM nu e competent să definească o formațiune politica(…)____–-____pare ca in ultimele zile C.Danilet a fost reprimit in magistratura si -apoi- iarasi exclus, dar dupa cat stiu eu nu este asa, ci -mai degraba- aceasta noua excludere este -de fapt- o reanfortare a primei si -desigur- o metoda de aratare a muschilor, acesti indivizi nu pot sa se lase batuti, si inca chiar asa, de un nonconformist…Practic ei vor sa arate ca sunt cei mai puternici din tara si ca voia lor (chefuri)-buna, rea- trebuie sa fie lege pentru toata natia…Altfel, este perfect clar ca indivizii s-au transformat in tortionari, si cautatori de nod in papura, cea ce ar trebui sa noteze si „marii barbati de stat”, bivolul balan, ciuca, etc. si asa cum spuneam, C.D. ar fi trebuit sa primeasca un post de consilier prezidential, insa de la un asa criminal(b. balan) nu te poti astepta decat la lucruri mafiotice, insa GDS (si Revista 22) , are -totusi- niste personalitati influente si -banuiesc- o minima afiliere cu un post TV, cred ca ar trebui mers pe idea formarii unei emisiuni (la acel canal TV) de genul Judge Judy si alte 4-5 asemenea show-ri(inclusiv Judge Jerry) in care real judecatori asculta si iau decizii, in cazuri reale, insa televizate ,si judecatorul CD sa fie cel care este „judele” programului…In acest fel , oricine nemultumit de o decizie anterioara (sau vine la acest program de la bun inceput) poate sa-si expuna cazul la o televiziune nationala, in direct, ceace cred ca ar fi un show cu mare audienta, iar in acest fel judecatorul CD isi poate exercita profesia, si inca poate emite diverse opinii, si in alte cazuri de importanta…Totusi, vreau sa subliniez ca desi el poate avea dreptate ca acest ceseme nu are capacitatea de a defini cine si ce este un partid politic, el insusi trebuie sa inteleaga ca un judecator care se vrea integru la substanta, NU poate fi membru a niciunei organizatii, inclusiv ONG-uri, inclusiv societati caritabile, etc., pe scurt, judecatorul nu poate avea ingerinte externe( mai ales oficiale) , pentru simplu motiv ca oricare dintre aceste ong-uri, asocaitii, etc., pot deveni parte intr-un proces civil sau criminal, si chiar daca ar castiga procesul pe drept(si la modul cel mai evident), o umbra ar pluti asupra corectitudinii deciziei, pentru motivul ca judele este membru al respectivei parti, si -mai mult- situatia ar crea motivatia pentru mutarea procesului la o alta Curte, inclusiv cea europeana cea ce inseamna cheltuieli inutile si atingerea imaginii Justitiei…Orice judecator -insa- poate avea simpatiile sale, pe care le poate exprima discret, la votari, sau prin donatii, daca este vorba de societati caritabile, etc….Iar referitor la comentariul de mai jos, cred ca acesti doi indivizi, pres-edintele tarii si seful sau, pm-ul tarii, vor sa atraga Romania in Razboiul din Ukraina, ei stiu ca -automat- ei si camarila lor se vor imbogatzi masiv, peste noapte, si in acest fel mai omoara si „legal” ceva romani, iar ei nu pierd pe nimeni, nu au copii si nu le pasa, iar copii celorlati mari politicieni, sefi prin armata, administratie, etc., sunt deja plecati in strainatate, unde toaca milioane de euro, anual, bani furati de la cei ce muncesc, bani posibil de furat, tocmai datorita existentei acestor doua naparci si alte cateva zeci, din jurul lor…Mai jos, o maxima din Costa Rica, ” ferice de mamele care stiu ca copii lor nu vor fi soldati”, aceasta exprima crezul umanismului si aspiratia umanitatii, insa acesti criminali psihopati (iohan, ciuca si dancu),sunt atat de inversunati impotriva Romaniei si a romanilor, incat nici nu se gandesc la exemple ca cel dat de Costa Rica, una dintre cele mai bune tari din lume, cea mai buna din toate Americile, asa cum noteaza CIA..

  6. Daca E.Boc este cinstit cu el insusi si se intreaba de ce Clujul este cel mai bun oras din tara, atunci raspunsul nu este in „genialitate”, etc., ci in CONTINUITATE, el-practic- este primar al Clujului de 20 ani, iar cand se face o planificare pe termen lung si nu este blocata de urmatorul primar, proiectele sunt transformate in realitate si inca la cele mai mici preturi…Asta este valabil chiar la orice nivel, inclusiv national, NUMAI CONTINUITATEA poate garanta o dezvoltare uniform crescanda si cu foloase pentru toata populatia, nu ca acum cand zeci si zeci de primarii din tara(inclusiv orasele), primesc bani de la buget pentru salarii si investitii, desi in mai toate localitatile se desfasoara ceva activitati economice, mai ales agricole( si chiar daca la scara mica), insa evaziunea fiscala este o meteahna bine impamantenita, chiar -si mai ales- in mintea celor de la primarie, care -deobicei- au ei insasi ceva afaceri in localitate, dar fenteaza din greu fiscul, care este o alta institutie fanariotica, adica spaguirea agentilor este norma…Banuiesc ca oricine intelege ce spun, adica Monarhia(= CONTINUITATE) pentru Romania este singura salvare, iar o Monarhie in alianta intima cu o alta Monarhie este ideala, la zi solutia este cu Spania, insa nimeni nu se gandeste la asa ceva, probabil ca vom pierde si acest tren…Poate ca E. Boc se indura si isi exprima punctul de vedere si in acest aspect, oricum ramas netransat, stiind ca -real- forma republica de conducere- in Romania-, este ilegala..

  7. „Rosia Montana…. prejudiciu de cel putin 2 miliarde dolari, ca despagubiri… „__–___cei mai citati, v. ponta, e. boc, d. ciolos cei trei care ar fi vrut sa sperie Vestul, plus inca vreo 20 de alti indivizi cu functii sus-puse( pres-edinte de tara, sefi camere parlament, sefi servicii, avocatul poporului,secretari de stat, etc.,) trebuie incarcerati 10-15 ani si obligati la munca silnica si zilnica, alaturi de confiscarea extensiva a averilor, pentru a se recupera cat mai mult posibil din imensul prejudiciu, facut de acesti indivizi, in primul rand total incompetenti, daca nu -direct- criminali, adica sabotori si tradatori ai intereselor tarii…

  8. Român întors în țară după 10 ani în Germania: „Nasuct, crescut ,intors la Cluj… ”Nu știu ce-a fost în capul meu…Am crezut că țara asta s-a mai dezvoltat (din mai multe puncte de vedere) dar pare fix aceeași țară mohorâtă, cu aceiași oameni închiși la minte, doar că puțin mai „machiată”. Noroc cu fondurile UE că…(Ziare.com)___–___dupa aceasta declaratie, se pare ca nici Clujul lui e.b. nu este ce se scrie prin presa romana, totusi , impresiile devin subiective cand te intorci din Germanai, care doar ce a trecut pe locul 3( detronand Japonia), ca si putere economica ,plus, presa romana este scrisa de romani, care chiar obiectivi, compara bucurestiul(si alte mari orase), cu Cluj, si pare destul de corecta clasarea Clujului pe primul loc, probabil, f. obiectiv in aceasta comparatie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...