Fost dispecer la 112 ajuns judecător, filmat în timp ce introducea bani în sutienul unei dansatoare

Data:

Fost dispecer la 112 ajuns judecător, Laurențiu Modoran a fost filmat la o petrecere cum introducea bani în sutienul unei dansatoare.

Modoran a fost promovat la Curtea de Apel București alături de alți doi colegi în toamna anului trecut. Astfel, ei au ocupat locurile Danielei Panioglu și Alinei Guluțanu, judecătoare exigente și profesioniste, specializate în dosare penale.   

Înregistrarea cu Modoran a apărut pe youtube în urmă cu doi ani.

Laurențiu Modoran a fost sancționat pentru atitudini nedemne, pe 15 decembrie 2021, când era judecător la Tribunalul București, de către Secția pentru judecători a CSM.

Judecătorul a primit „avertisment” pentru comiterea abaterii disciplinare art. 99 lit. c) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, constând în „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celalalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justitiabili ori reprezentanții altor instituții”.

În octombrie 2022, Modoran a câștigat la instanța supremă și un complet de 5 judecători al ÎCCJ i-a anulat avertismentul.

YouTube video

Potrivit unor surse judiciare, Laurențiu Modoran este doctorandul avocatului Viorel Roș, profesor la o universitate privată, magistratul fiind specializat în dosare care analizează drepturile de proprietate intelectuală.

Citește și: Cum îi finanțează guvernul PSD-PNL pe băieții deștepți din energie și firmele Kremlinului

Fost dispecer la 112 ajuns judecător, acțiuni concordante cu juriști

După apariția în public a înregistrării, Modoran a declarat pentru luju.ro: „Am fost invitat la un eveniment restrâns, privat, participanții fiind preponderent juriști, și nici pe departe interlopi. Dansatoarele făceau parte din formația solistei de muzică pop, iar acțiunile mele au fost unele concordante cu contextul, de petrecere și voie bună”

Pe 1 noiembrie anul trecut, Modoran a fost promovat de la Tribunalul București la Curtea de Apel București ca judecător în materie penală, alături de alți doi colegi, în condițiile în care alte două judecătoare care urmau să-și preia vechile posturi după ce au câștigat procesele cu CSM și Inspecția Judiciară au fost trimise pe posturi de judecător de civil.

Laurențiu Modoran era în 2009 angajat al Ministerului de Interne ca dispecer la 112. În 2012, îl regăsim ca procuror la Parchetul de pe lângă judecătoria Răcari.

Citește și: Discursul revizionist al liderului AUR Claudiu Târziu, preluat cu entuziasm în presa rusească

Judecător de Giurgiu

Din 2014, se transformă în judecător și activează pentru doi ani la Judecătoria Giurgiu. De acolo s-a transferat la judecătoria Sectorului 1, tribunal și acum la Curtea de Apel București.

La Secția I Penală a CAB ar fi trebuit reangajate judecătoarele Daniela Panioglu și Nadia Guluțanu, excluse de patru ori din magistratură de Inspecția Judiciară și judecătorii din CSM și reîncadrate tot de atâtea ori în funcții de instanța supremă.

Curtea de Apel București este condusă de Liana Arsenie, o apropiatei a Liei Savonea, magistrat care a ajuns între timp la instanța supremă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. […] Celălalt judecător numit în complet cu judecătoarea Craiu este Laurențiu Todoran. Recent, el a făcut obiectul publicării în presă a unui clip video de la o petrecere în care se vede cum judecătorul bagă bancnote în sutienul unor dansatoare. Citește detalii despre el aici. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...