Evaluare: „Subiectele din acest an, un dezavantaj pentru elevii buni la matematică”

Data:

Absolvenţii ieşeni de clasa a VIII-a au susţinut ieri ultima probă scrisă a Evaluării Naţional în judeţ, la proba de astăzi, cea de Limba şi literatura maternă, nefiind niciun înscris. Astfel, dintre cei 6.031 de elevi înscrişi la probele Evaluării naţionale, au participat 93% dintre candidaţi, 430 absentând. Totodată, la fel ca şi la proba scrisă la Limba şi literatura română, nu au existat tentative de fraudă şi nu a fost eliminat niciun candidat. „Primele rezultate vor fi afişate marţi, până la ora 14.00, în centrele de examen. 

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Profesori de matematică contactaţi de noi consideră că subiectele au avut un grad de dificultate mediu în acest an, deşi sistemul este unul nou în comparaţie cu anii anteriori. Practic, două treimi din subiectele de la Matematică din acest an au fost grilă, cu un nivel de dificultate nu foarte ridicat. Cu toate acestea, spun profesorii, acest lucru ar putea fi un dezavantaj pentru elevii buni şi foarte buni, care ar fi putut să nu acorde foartă multă atenţie acestora, fiind astfel predispuşi la erori. Totodată, potrivit reacţiilor de la proprii elevi, o parte dintre aceştia sunt îngrijoraţi de faptul că subiectele au fost prea uşoare, şi prin urmare departajarea se va face mai greu.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...