Expoziția „2023, TIMIȘOARA” la ICR Viena cu imagini realizate de fotograful Adrian Pîclișan

Data:

În anul în care orașul poartă onorantul titlul de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara se prezintă Vienei și Europei într-o expoziție de fotografie ce surprinde momente – reper din această perioadă importantă pentru România. Timișoara este al doilea oraș al țării care poartă acest titlu, iar oferta culturală demonstrează că orașul poate fi asimilat unui loc important pe harta culturală a Uniunii Europene.

Institutul Cultural Român de la Viena va găzdui, marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, vernisajul expoziției 2023, TIMIȘOARA, cu imagini realizate de fotograful Adrian Pîclișan.

Seara va fi completată de un concert solo piano, în acorduri de modern jazz, performat de Sebastian Spanache. Evenimentul, care face parte din seria de promovare Timișoara: oraș liber, spirit liber, este susținut de Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena și Ministerul Culturii din România.

Citește și: Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza și Egipt s-a deschis pentru 20 de tiruri

ICR Viena s-a dovedit a fi un partener atât de deschis

„Scopul nostru principal este de a aduce la cunoștința comunității culturale din Viena detaliile programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, și să conectăm artiștii români cu rețelele culturale din Viena, facilitând schimbul de idei și experiențe. Ne bucurăm că ICR Viena s-a dovedit a fi un partener atât de deschis pentru a face acest eveniment împreună”, arată Ovidiu Megan, directorul executiv al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

În anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul s-a deschis pe harta turistică și culturală europeană și invită să îi fie descoperite valențele culturale.

„Prin excelenta colaborare cu Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, impulsionăm publicul austriac nu numai să treacă în revistă importante momente ale capitalei culturale europene, imortalizate în fotografiile lui Adrian Pîclișan, ci și să fie informat despre efervescența a tot ceea se petrece în acest ultim trimestru al anului în minunatul oraș de pe Bega”, arată Andreea Dincă, directorul ICR Viena.

Continuare în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Adrian Pîclișan)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...