Femeie însărcinată în 9 luni, operată de hernie la Târgu Jiu. Nici medicii, nici pacienta nu au știut că poartă un copil

Data:

Femeie însărcinată în 9 luni, operată de hernie la Târgu Jiu. Nici medicii și nici pacienta nu au știut că poartă un copil. Un incident a avut loc la Târgu Jiu. O femeie a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru hernie de către medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență, în ciuda faptului că era, de fapt, însărcinată.

Pacienta, originară din localitatea Tismana, s-a prezentat la Spitalul județean de urgență din Târgu Jiu cu dureri abdominale. După o evaluare a medicilor, diagnosticul stabilit a fost de hernie intestinală. Nici femeia, nici medicii care au efectuat consultația nu au realizat că aceasta era, de fapt, însărcinată în luna a noua.

În mod surprinzător, pacientei nu i s-au efectuat analize sau ecografii, ci a fost condusă direct în sala de operație a secției de chirurgie. Aici, i s-a administrat anestezie, iar chirurgul a demarat procedura.

Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul și-a dat seama că femeia era gravidă și că se afla în faza finală a sarcinii, iar durerile resimțite erau legate de procesul de naștere.

Citește și Anchetă a Corpului de Control al ministrului de Interne, după accidentul de la 2 Mai

În final, medicul a fost nevoit să treacă la efectuarea unei operații de cezariană. Într-o situație de urgență, un medic neonatolog a fost chemat pentru a prelua nou-născutul. S-a născut o fetiță cu o greutate de 3 kilograme şi 200 de grame.

Citește și: De la Sarmizegetusa la Pittsburgh, în două povești

Femeie însărcinată în 9 luni operată de hernie la Târgu Jiu mai în grijă acasă două gemene în vârstă de 16 ani.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a anunţat demararea unei anchete, în urma acestui incident.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat.

Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu, citată de Reporter24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...