Fenomenul „homeschooling”și legătura cu convingerile religioase ale părinților

Data:

Fenomenul numit „homeschooling” sau educaţia la domiciliu reapare în atenția opiniei publice Ideea nu e nouă. Acum, situații particulare se întâmplă la Suceava și Bihor dar sunt semnale că se petrec și în alte județe. Asistăm practic la retragerea copiilor din sistemul național de învățare și îndreptarea lor spre școli care nu sunt autorizate în România. Iar reîncadrarea lor în sistemul public devine o misiune aproape imposibilă.

Articole documentate de colegii de la „Adevărul” şi site-ul educaţieprivată.ro, arătau că zeci de copii din Suceava și Bihor au fost retrași de la şcoală și ajung să facă cursuri sub tutela unor şcoli americane, britanice sau din Elveția.

Iar șeful inspectoratului județean Bihor mai atrăgea atenția asupra unui aspect – el susține că ar fi vorba „preponderent” despre „copii ai căror părinți se regăsesc în zona cultelor neoprotestante”. Cu alte cuvinte retragerea copiilor din sistemul public de educație ar avea la baza motive religioase.

Citește articolul semnat de Andreea Orosz și Otilia Ghițescu la RFI!

spot_imgspot_img
Andreea Orosz
Andreea Oroszhttps://www.rfi.ro/
Lucrează în presă de 17 ani, debutând la Radio Contact Reșița. Au urmat Radio Terra-Sat Reșița, MIX FM București, Agerpres, Radio Total București. Din 2005 s-a alăturat echipei RFI România.În 2009 a obținut premiul Reporter European. În 2014, emisiunea „Tânăr în Europa”, al cărei corealizator este, a obținut Premiul de Excelență al Institutului European din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu...

Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe legea fugarilor

Din grijă pentru infractorii condamnați definitiv, șefa instanței supreme,...

Culmea eficienței în administrație: o centură ocolitoare pe care am așteptat-o 30 de ani a fost gata în 8 luni!

Culmea eficienței în administrație: centura ocolitoare a orașului Beclean a fost deschisă circulației rutiere de Ziua Națională a României, exact pe 1 decembrie 2023. Pe 29 noiembrie o comisie a stabilit că se poate da drumul la circulație, potrivit Săptămâna.online.

Aktual24 | Nigerul în mâinile Rusiei. Româncă, angajată a UE: „Avem 6 luni să evacuăm”

Nigerul în mâinile Rusiei, iar luni junta a renunțat...