Fermierii din Alba continuă protestele și în această săptămână

Data:

Fermierii din Alba continuă protestele. Luni, au participat la un marş de protest desfăşurat pe acelaşi traseu ca şi în urmă cu o săptămână, când au fost aproape 200 de tractoare implicate, într-o acţiune pentru care s-a obţinut autorizaţie până miercuri, între orele 10,00 şi 15,00.

Fermierii au spus că revendicările lor privesc în principal eliminarea accizei pe motorina utilizată în agricultură şi oprirea importurilor de materii prime şi produse procesate din Ucraina.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, protestul fermierilor a fost avizat pentru luni, marţi şi miercuri, între orele 10,00 şi 15,00, cu desfăşurarea pe acelaşi traseu, ca şi în urmă cu o săptămână, când, de asemenea, marşul a fost autorizat.

Şi reprezentanţii Primăriei municipiului Alba Iulia au menţionat că protestul public a fost aprobat de către comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice. Cererea privind organizarea protestului a fost depusă de către patru fermieri.

Citește și: 700.000 de lei de la stat, pentru a afla ce gândesc moldovenii. Răspunsurile lor, secrete

Fermierii din Alba continuă protestele

„De luni, 22 ianuarie, şi până miercuri, 24 ianuarie 2024, în intervalul orar 10,00 – 15,00, se va desfăşura pe traseul str. Alexandru Ioan Cuza – str. Tudor Vladimirescu – str. I.C. Brătianu – str. Bucureşti – Centura Alba Iulia – parcare Hotel Tara (sau alte parcări private de pe str. Al. I. Cuza) o manifestaţie de protest a fermierilor şi transportatorilor, la care şi-au anunţat participarea circa 100 de persoane, cu 100 de tractoare, utilaje agricole şi camioane”, au precizat reprezentanţii Primăriei, potrivit Agerpres.

La protest au luat parte luni câteva zeci de persoane, care au participat cu aproximativ 30 de tractoare, autoturisme şi o autoutilitară.

La fel ca în 15 ianuarie, cerinţa autorităţilor a fost de a se circula pe traseul convenit, în coloană pe o bandă de mers, pentru a nu bloca traficul din municipiul reşedinţă de judeţ.

Citește și: Minunatele excursii ale șefului Românilor de Pretutindeni pe banii statul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Alba24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Efectele țigărilor electronice. O analiză despre impactul asupra sănătății | Ziarul de Iași

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, consumul de tutun...

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...