Festivalul Național de Teatru va începe vineri, 20 octombrie și va dura 10 zile 

Data:

Festivalul Național de Teatru 2023 începe în perioada 20-30 octombrie. A 33-a ediție oferă publicului și trei importante producții din străinătate.

Festivalul Național de Teatru este organizat de UNITER și cuprinde zeci de piese care se joacă pe mai multe scene din București și numeroase alte evenimente artistice precum un târg de carte de teatru, spectacole de lectură, FNT Educațional: Spectacole în școli și licee; FNT Educațional: Ateliere de teatru – pentru copii și tineri cu deficiențe de auz sau de vedere.

Citește și Șeful forțelor aeriene Hamas a fost ucis în urma unui atac în Gaza

Legat de piesele unor trupe străine de teatru, chiar în deschiderea Festivalului la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național se va juca „Catarina And The Beauty Of Killing Fascists”/„Catarina și frumusețea de a ucide fasciști”, textul și regia aparținând lui Tiago Rodrigues, apreciat dramaturg, producător, regizor și actor portughez, directorul Festivalului de Teatru de la Avignon (Franța), scrie site-ul Zile și Nopți.

Tot în prima zi de FNT va fi prezentat spectacolul invitat din străinătate „Oh My Sweet Land” / „O dulcele meu pământ”, concept și interpretare – Corinne Jaber. Este o producție Young Vic Theatre (Anglia), Théâtre de Vidy (Elveția), jucată în limba engleză și tradusă pentru publicul din festival în limba română.

Programul integral poate fi consultat aici.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – TVR

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Conferinţele Dilema la Oradea. Tema ediției din acest an: „Virtuţile bunei guvernări”

Conferinţele Dilema la Oradea. A treia ediție a evenimentului...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...