Figurine LEGO cu eroii ucraineni de la Azovstal nu au fost create de compania LEGO

Data:

Compania daneză de jucării LEGO a devenit o victimă a propagandei de război. Postări de pe rețelele de socializare susțin că producătorul a lansat o serie specială de figurine, ca un omagiu adus apărătorilor fabricii de oțel Azovstal din Mariupol.

Figurinele nu sunt, de fapt, altceva decât „fan art”, creație a admiratorilor LEGO, așa cum au demonstrat publicațiile Demagog, din Polonia, și Manipulatori, din Republica Cehă.

Soldații LEGO au fost creați de Andrew Becraft, un entuziast care construiește astfel de piese de patru decenii. Becraft a spus în mod explicit, într-o postare pe Twitter, că mini-figurinele nu reprezintă un produs oficial. 

Nu este un produs oficial

Uneori, imaginea unui brand popular este schimbată și folosită pentru dezinformare. Mai multe profiluri din rețelele de socializare au publicat informații conform cărora LEGO ar fi lansat o serie de figurine care îi înfățișează pe soldații ucraineni care au luptat la complexul Azovstal.

Citește și: Lukoil, despre căderea de la fereastră a unuia din șefii companiei: A murit în urma unei boli grave

În profiluri precum Amazing Ukraine sau Ukrainians in USA, au apărut înregistrări că firma daneză ar fi creat figurine ale soldaților care au luptat la complexul Azovstal.

Compania LEGO a negat că figurinele au fost fabricate de compania lor. De fapt, aceasta este opera unui entuziast care a transformat figurile în soldați ucraineni.

Pe 21 iulie, pe site a apărut un articol al lui Andrew Becraft , care construiește cu LEGO de 40 de ani. Fanii adulți ai designerului au transformat diverse modele astfel încât să semene cu uniforma și armatele ucrainene. Unele au fost apoi vândute la licitații de caritate pentru a ajuta ucrainenii.

Citește și: Ce voia Gorbaciov de la România

De asemenea, în articol, Andrew s-a lăudat cu propria sa muncă.

Acestea sunt figurine care îi înfățișează pe soldați ucraineni, într-adevăr, inclusiv pe cei care au luptat la uzina Azovstal. Dar acestea sunt figuri personalizate și nu un produs LEGO oficial.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest la Tesla Germania. Protestatarii au încercat să intre cu forța în fabrică

Protest la Tesla Germania. Activiștii au încercat să pătrundă...

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...