Filosoful Peter Sloterdjik: Europa de Est și Centrală au tras semnale de alarmă asupra politicii de expansiune promovată de Rusia

Data:

spot_img

Filosoful german Peter Sloterdjik s-a aflat la Timișoara cu ocazia Deschiderii Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023, unde a susținut o conferință pe tema „Câteva gânduri despre Europa astăzi”, potrivit sunmedia.ro.

Citește și: Europarlamentarul USR Nicu Ştefănuţă, întâlnire la Chişinău cu noul premier al Republicii Moldova

„Asistăm la cea mai violentă confruntare militară de după Al Doilea Război Mondial. Războiul din Ucraina a rescris brutal relațiile politico-militare și economice în lume. Blocurile de putere geopolitică sunt într-un confict deschis. Vacanța s-a terminat (…). În fapt, declarațiile lui Putin au fost clare, vorbind constant despre intenția de recuperare a spațiului ex-sovietic”, a declarat  Sloterdjik, unul dintre cei mai importanți filosofi contemporani ai lumii.

Semnele acestei inevitabile confruntări au fost ignorare de occident, în vreme ce Europa de Est și Centrală au tras semnale de alarmă asupra politicii de expansiune promovată de Rusia, de Vladimir Putin.

În fapt, declarațiile lui Putin au fost clare, vorbind constant despre intenția de recuperare a spațiului ex-sovietic. Ceea ce au părut metafore discursive pentru Occident, s-au dovedit a fi etape spre un război convențional – tancuri și bombardamente, combinat cu un insidios războiul hibrid, informațional care a pregătit terenul. Șantajul nuclear pe care îl face Putin la adresa Occidentului este fără precedent și complicat de gestionat.

Continuarea, în Sun Media!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO”: Capitala European[ a Culturii – Timișoara 2023

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festivalul Sighişoara Medievală. Detalii inedite despre vizita Reginei Maria în urmă cu 100 de ani

Festivalul Sighişoara Medievală. Participanţii la ediţia a 29-a a...

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...