Finanțare europeană pentru consolidarea podului peste Prut Galați – Giurgiulești

Data:

Potrivit publicației Viața liberă, reabilitarea sau construirea de noi poduri peste Prut se află printre obiectivele de dezvoltare a infrastructurii, în cadrul cărora Galațiul va avea un rol important în asigurarea legăturilor logistice dintre Uniunea Europeană, România și Republica Moldova.

La baza asigurării conectivității între regiuni stă chiar configurarea rețelei TEN-T, precum și Masterplanul de Transport în care sunt prioritizate investițiile în acest sector. Județul Galați este una dintre principalele legături spre Est ale Uniunii Europene (UE), dacă ținem cont atât de legăturile pe Dunăre, cât și de cele rutiere și feroviare.

Podul Galați – Giurgiulești se reface cu bani europeni

CNAIR a obținut finanțare europeană pentru proiectul „Consolidare pod DN 2B km 149+841, peste Prut, la Galați – Giurgiulești” prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, investiția fiind evaluată la aproape 8 milioane de lei.
În luna iulie, Ministerul Transporturilor a anunțat că la podul cu o lungime de 125 de metri vor fi executate lucrări precum: consolidarea grinzilor cu zăbrele, sablarea și vopsirea tablierului, reparații la placa de beton armat de susținere a podului, protejarea cu diguri a picioarelor podului, refacerea căii carosabile și a celei pietonale.

Articolul integral, în Viața liberă!

Citește și: Specialist DNA, reținut pentru luare de mită. Despa Nicolae Răzvan ar fi pretins 15.000 euro de la un martor într-un dosar – PressHub

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...