Focus in the Park, ediţie aniversară, la Sibiu

Data:

Focus in the Park, festival-emblemă al Sibiului şi o rampă de lansare pentru trupele la început de drum din muzica alternativă, revine în forţă în perioada 23 – 27 august, cu cea de-a zecea ediţie, aducând experienţe muzicale unice în Parcul Sub Arini.

„Nominalizat în 2022 la Best European Small Festivals, cunoscut întâi ca Focus Festival şi devenit din 2017 Focus in the Park, evenimentul s-a dezvoltat de la o mică scenă la un eveniment de anvergură, oferind publicului o experienţă memorabilă în mijlocul naturii.

Festivalul se mândreşte în 2023 cu cel mai puternic line-up de până acum, oferind cinci scene pe care artiştii vor susţine concerte de neuitat. Numeroase trupe care au contribuit la dezvoltarea festivalului de-a lungul timpului vor reveni în Parcul Sub Arini, pentru a celebra alături de fanii lor”, anunţă organizatorii, într-un comunicat transmis Agerpres.

Kalush Orchestra, câştigătorii marelui trofeu Eurovision la Torino cu melodia „Stefania”, sunt invitaţii speciali ai ediţiei aniversare.

„Suntem extrem de încântaţi că revin în România. Contextul actual, apropierea dintre România şi Ucraina din ultimul an ne face să credem că artiştii ucraineni vor fi primiţi cu braţele deschise în familia Focus in the Park şi de abia aşteptăm să îi vedem la Sibiu”, spune Sebastian Marcovici, directorul festivalului.

Citește și: O judecătoare va primi salarii restante de peste 3 milioane de lei, după ce faptele pentru care era judecată s-au prescris

Printre headlinerii aşteptaţi se numără trupe de renume, devenite deja tradiţie pentru Focus in the Park, precum Subcarpaţi şi Alternosfera, care sunt invitaţi în cadrul aceleiaşi ediţii pentru prima dată în istoria festivalului.

Un alt moment de neratat va fi reuniunea trupei Snails, pionierii rock-ului alternativ din Republica Moldova, care s-au reunit după o pauză de 10 de ani şi se vor afla pentru prima dată în România.

Citește și: FOTO Cum arată catedrala ortodoxă din Odesa după ce a fost bombardată de ruși și cum arăta înainte

Dirty Shirt, una dintre cele mai de succes trupe metal româneşti, la nivel internaţional, ajunge la Sibiu după ce a susţinut un concert anul acesta şi la Electric Castle, iar după Focus pleacă în Slovacia şi Polonia.

O prezenţă fresh în festival va fi Ioana Milculescu, iar băieţii de la HVNDS vin la Sibiu cu energia cu care deja şi-au obişnuit fanii, în ultimii ani, informează organizatorii.

„Focus in the Park va debuta cu Deliric X Silent Strike şi Muse Quartet, iar seara ne vom bucura împreună de un DJ Set susţinut de Andi Moisescu. Festivalul se va încheia cu un concert de excepţie al Filarmonicii de Stat din Sibiu, în colaborare cu trupa The Mono Jacks, oferind o notă clasică şi emoţionantă festivalului aniversar”, arată sursa citată.

Focus in the Park 2023 este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Sibiu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Focus in the Park / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related