Fost primar din Vâlcea trimis în judecată. Edilul este deja după gratii într-un alt dosar

Data:

Fost primar din Vâlcea trimis în judecată. Ion Horăscu, şi un om de afaceri sunt judecați într-un dosar privind abuzul în serviciu şi luarea de mită.

Potrivit unui comunicat remis de procurorii DNA, Ion Horăscu,  aflat în stare de deținere, la data faptelor primar al comunei Prundeni, județul Vâlcea, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
  • luare de mită, în formă continuată.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi administratorul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi dare de mită, în formă continuată.

Anchetatorii reţin că, în cursul anului 2009, între primăria comunei Prundeni și societatea administrată de omul de afaceri a fost încheiat un contract ce viza ,,Așternere covor asfaltic pe DC 101 Zăvideni – Școala Viticolă”.

În acest context, în perioada 17.09.2012 – 26.10.2016,  primarul Horăscu ar fi dispus și ar fi plătit, în mod nelegal, din fondurile publice către societatea aceluiași om de afaceri suma totală de 556.501 lei (fără a fi datorată, fără a avea bază legală și fără a exista documente care trebuiau să certifice exactitatea sumelor de plată, recepția bunurilor și executarea serviciilor).

Prin aceste demersuri primăria comunei Prundeni ar fi fost prejudiciată cu suma menționată mai sus, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea administrată de inculpatul M.I..

Citește și: 60 de copii cu dizabilități de la DGASPC, înghesuiți în 8 apartamente. Lagăre de exterminare: unii n-au mai ieșit afară de 15 luni

Fost primar din Vâlcea trimis în judecată de DNA

„În contextul derulării contractului de mai sus dar și a altui contract încheiat anterior, ce viza „Alimentarea cu apă potabilă în comuna Prundeni”, inculpatul Horăscu Ion ar fi primit cu titlu de mită de la același om de afaceri, în perioada 21.09.2007-22.09.2016, suma totală de 280.000 lei, ce a fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, dar în realitate inexistente.

Primăria comunei Prundeni s-a constituit parte civilă în procesul penal”, transmit procurorii DNA. În cauză s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra a două imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Horăscu este în prezent deţinut după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare, într-un alt dosar, pentru comiterea a şase infracţiuni, între care luare de mită, fals în înscrisuri şi fals intelectual, abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, toate în formă continuată.

Preluare Reporter 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Direcția Națională Anticorupție / Facebook

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cartelul din Carpați. Despre averea impresionantă a unor lideri liberali, în Sinaia și Franța

Cartelul din Carpați este o grupare din jurul primarului...

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...