Fostul prim-ministru Dacian Cioloș deschide lista de candidați REPER pentru Parlamentul European

Data:

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș deschide lista de candidați ai Partidului REPER pentru Parlamentul European. Formațiunea a anunțat azi pe cine se bazează în cursa care se va încheia pe 9 iunie.

Pe listă se regăsesc actualii europarlamentari Dacian Cioloș, Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, deputații Andrei Lupu, Oana Cambera și Simina Tulbure.

O prezență aparte este a fizicianului Cristian Presură și profesorului universitar clujean Ciprian Mihali. Lista primilor 10 candidați se regăsește la adresa candidati.partidulreper.ro

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș deschide lista de candidați REPER: Orice cartel politic poate fi trântit la vot de cetățeni

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș deschide lista de candidați REPER, iar la lansare a menționat că reprezintă un partid care participă prima dată în alegeri, dar care este compus din oameni cu experiență mare, care au arătat că România poate fi influentă în Uniunea Europeană

„Avem ambiția de a răsturna toate calculele electorale pe care și le fac ceilalți. Credem că orice partid oricât de comasat, orice cartel politic, cum e cel dintre PSD si PNL, orice partid extremist ca AUR, poate fi trântit la vot de cetățeni. Poate nu suntem azi cotați cu mari șanse, dar suntem hotărâți să muncim oricât este nevoie pentru a convinge cetățenii că avem cea mai bună echipă care reprezintă România în UE. Cel mai bun sondaj este rezultatul votului”, a declarat Dacian Cioloș.

„Venim în fața românilor cu cea mai bună echipă europeană a României, un fapt deja demonstrat în acest mandat. Am livrat peste promisiunile din campania electorală, este un lucru fără precedent în istoria politică a României.

Mai mult, Reper are o listă care respectă paritatea de gen şi cotele de tineri, exact aşa cum ne-am angajat. Facem ceea ce spunem că suntem: un partid liberal, pentru care viitorul tinerilor contează, pentru care valorile democratice şi europene nu sunt doar declarative”, a precizat și Ramona Strugariu, copreședinta REPER.

Ramona Strugariu: Număr egal de femei și bărbați candidați

Suntem primul partid din România pe ale cărui liste se regăsesc în mod egal femei și bărbați, oameni foarte competenți, și care are trei candidați de sub 35 de ani în primele 10 poziții. Tot în top 10 avem un cercetător de renume, fizicianul Cristian Presură, şi un intelectual şi diplomat român de excepție, profesorul Ciprian Mihali.

România este într-un derapaj antidemocratic fără precedent. Ce face Partidul Comasat Român acum ne poziționează în Europa umăr la umăr cu prietenii lui Putin, precum Orban în Ungaria, nu pe harta celor puternici, aşa cum a făcut delegația Partidului REPER în Parlamentul European.

Mai mult decât oricând, trebuie să luptăm pentru a ne apăra această democrație, şi în România, şi în Europa.

Justiția, statul de drept, lupta anticorupție, garantarea drepturilor şi libertăților, mecanisme ferme de sancționare a derapajelor, fie că vorbim de fraude cu banii oamenilor sau de imixtiuni putiniste în procesele democratice, acestea sunt şi rămân priorități ferme de mandat.

Vrem o decadă cu o Europă şi o Românie ferme, solidare, echipate pentru a învinge imperialismul”, a menționat Ramona Strugariu, copreședintă REPER.

Citește și: Mitomanul Piedone: „Sunt născut în județul Neamț, moldovean de-al vostru”. El este născut în București | Aktual24

Lista de candidați REPER pentru Parlamentul European

Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER, a precizat că cei mai mulți din partidele concurente încearcă doar să vă păcălească. Au descoperit populismul, promovează minciuna, lenea și impostura.

„Noi vă propunem o echipă de profesioniști care știu ce fac și nu le e este frică de muncă. Intrăm în aceste alegeri cu onestitate și curaj și avem credința că vom depăși orice prag, chiar și cu piedicile pe care ni le pune Ciolacu zi de zi: comasări, deposedarea de delegați în secții și multe altele. Echipa REPER propune profesioniști pentru România și nu habarniști.

Împreună cu Dacian Cioloș și Ramona Strugariu am demonstrat în mandatele noastre de europarlamentari că am făcut România respectată la nivel european, am reușit să fim vârfuri de lance în cele mai importante negocieri ale Uniunii Europene și să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă care a reprezentat România de la aderarea în UE”, a menționat Dragoș Pâslaru.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto (Dacian Cioloș): Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...