Piedone pe primul loc în preferințele bucureștenilor pentru primar general. Sondajul, comandat de Nicușor Dan

Data:

Piedone pe primul loc în preferințele bucureștenilor pentru primar general. Sondajul, comandat de Nicușor Dan, a fost realizat de către Verifield.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 2-9 martie, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, Cristian Popescu Piedone ar fi cel care ar câștiga cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

Citește și: Procurorul Horodniceanu nu va fi cercetat de Inspecția Judiciară în cazul dialogului cu polițiștii locali care l-au oprit în trafic

Cine sunt favoriții în cursa pentru Primăria Capitalei

Una dintre întrebările cercetării a fost: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale și ar candida următorii, dvs. pe cine ați vota drept Primarul General al Municipiului București?

Peste 40% dintre respondenți au spus că l-ar alege pe Cristian Popescu Piedone pentru această poziție, ceea ce l-ar face câștigător.

Citește și: Cum îți ajuți copilul să înțeleagă matematica. Un exercițiu practic

Nicușor Dan, actualul deținător al funcției și cel care a cerut realizarea sondajului, se află pe locul al doilea în preferințele oamenilor, cu 39,3% din voturi.

Pe locul al treilea, la o diferență însemnată, se află Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei. Dacă acesta ar candida din partea alianței PSD-PNL, ar obține 16% din totalul de voturi.

Doar 2,4% dintre cei care au răspuns acestui sondaj spun că ar alege să o voteze pe Diana Șoșoacă, candidat din partea Partidului SOS.

Participantul din partea AUR pentru aceste alegeri, Mihai Enache, a reușit să convingă doar 1% dintre respondenții la cercetare să-i acorde lui votul.

Citește și: Procurorul Horodniceanu nu va fi cercetat de Inspecția Judiciară în cazul dialogului cu polițiștii locali care l-au oprit în trafic

Piedone pe primul loc în preferințele bucureștenilor pentru primar general. Cum văd bucureștenii dezvoltarea Capitalei

Când au fost întrebați dacă, în momentul de față, Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită, răspunsurile au fost aproape egale.

Din totalul de respondenți, 48,2% cred că direcția de dezvoltare a Capitalei este una bună. Totuși, 47,5% au răspuns că direcția este una greșită, iar 4,4% nu au avut nicio opinie.

Sondajul a vrut să știe cu cine ar vota alegătorii în cursa pentru Consiliul General al Municipiului București.

Cercetarea arată ce pe primul loc, cu 30,7% din voturi este Partidul Social Democrat. La o diferență de aproximativ 3 procente, pe locul al doilea se situează Alianța Dreapta Unită- formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Partidul Național Liberat a ieșit pe locul al treilea în acest sondaj cu 17,5% din voturi. Partidul Dianei Șoșoacă, SOS, a obținut 4,9%, iar PPU-SL a strâns 4,5%.

În cazul alegerilor Europarlamentar, alianța PSD-PNL ar aduna 45,7% din totalul de voturi exprimate din respondenții care au menționat că ar merge la vot.

Pe cel de al doilea loc este Alianța Dreapta Unită cu un procent de 26,3%, iar pe cea de-a treia poziție se plasează AUR cu 6,4%.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Restricții de trafic pe autostrăzile A1 și A10. Circulație îngreunată pe DN 22A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...