Fosta șefă a CSM judecă solicitarea Elenei Udrea de revizuire a sentinței | Aktual24

Data:

Fosta șefă a CSM judecă solicitarea Elenei Udrea de revizuire a sentinței. Lia Savonea va decide împreună cu alți patru magistrați, într-un complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție, dacă fosta ministră scapă de închisoare.

Savonea a fost șefa a CSM în perioada regimului Dragnea, fiind deseori acuzată atunci că a pactizat cu cei care doreau modificarea legislației penale, scrie Aktual24.

„Udrea arată odihnită”

Președintele completului lui Udrea este Tatiana Rog, din complet mai fac parte judecătorii Lia Savonea, Constantin Epure, Valeria Lefterache și Elena Barbu.

„Udrea este prin videoconferință, arată odihnită, părul este blond și întins, dar la rădăcina se vede culoarea neagră. Slabă, poartă un tricou negru cu mâneci lungi, dar cu un decolteu generos. Și poartă un ceas mare negru la mâna”, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Citește și: Cum reușește Cătălin Cîrstoiu să îndeplinească 4 funcții importante într-o zi: nu răspunde la telefon

Fosta șefă a CSM judecă solicitarea Elenei Udrea

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a condamnat-o definitiv, în 2018, pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obținute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de această (Organizația București a PDL și Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alți funcționari din minister să își încalce atribuțiile cu prilejul achiziției de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’, prejudiciind bugetul instituției și creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Articolul integral, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...