Foşti şefi ai Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, trimiși în judecată de DNA

Data:

DNA i-a trimis în judecată pe Florin Nicolaie Brezan, fost director medical al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu Rusescu”, şi pe Monica Mihaela Lesne, fosta şefă a biroului achiziţii al instituţiei, într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat transmis marți de DNA, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane:

Florin-Nicolaie Brezan, la data faptelor director medical (2018-2021), ulterior manager (2022) al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (șase acte materiale).

Monica-Mihaela Lesne, la data faptelor șefă birou achiziții în cadrul instituției publice menționate, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (trei acte materiale).

Bogdan-Ioan Ștefănescu, în prezent și la data faptelor purtător de cuvânt al instituției publice menționate și asociat al SC Media Strategy & Conferences SRL, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (șase acte materiale).

SC Media Strategy & Conferences SRL, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul în formă continuată (șase acte materiale).

Citește și: Zdrobirea fetelor. Protestele din Iran, văzute din interior

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada octombrie 2018 – mai 2022, Bogdan-Ioan Ştefănescu, purtător de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, dar și acționar al SC Media Strategy & Conferences S.R.L., i-ar fi determinat pe directorul medical, ulterior managerul institutului, Florin Brezan, și pe șefa biroului achiziții, Monica-Mihaela Lesne, ambii coinculpați în cauză, să întocmească/avizeze/semneze, cu încălcarea legislației primare o serie de documente pe baza cărora s-au încheiat șase contracte între institut și firma la care era acționar era purtătorul de cuvânt al aceluiași institut.

Citește și: Academia Română și Ministerul Finanțelor acoperă salariul lui Dungaciu. Prin lege, ar trebui să fie public

Mai mult, în calitate de firmă prestatoare, SC Media Strategy & Conferences SRL nu ar fi avut capacitate profesională să onoreze serviciile contractate, respectiv ”Servicii de organizare evenimente/conferințe” și „Servicii de promovare și publicitate”, susțin procurorii DNA.

„Ca urmare a activităților descrise, s-ar fi produs un prejudiciu de 1.107.512 lei în dauna Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu Rusescu”, suma respectivă reprezentând folos necuvenit pentru inculpata SC Media Strategy & Conferences SRL.

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu Rusescu” a comunicat faptul că se constituie parte civilă. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor tuturor inculpaților”, potrivit DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PSD se grăbește cu modificarea datei pentru alegerea președintelui. Proiectul, în viteză prin Senat

PSD se grăbește cu modificarea datei pentru alegerea președintelui....

S-a ales președintele CJ Vrancea, funcție rămasă vacantă după decesul liberalului Cătălin Toma

S-a ales președintele CJ Vrancea. Ionel Celmare, vicepreședintele Consiliului...

Principalele nevoi ale părinților copiilor ucraineni care s-au refugiat în România

Principalele nevoi ale părinților copiilor ucraineni care s-au refugiat...