Fostul procuror Mircea Negulescu îi cere 3 milioane de euro daune morale Adinei Florea

Data:

Fostul procuror Mircea Negulescu (zis și Portocală), achitat în primă instanță de ÎCCJ în dosarul Vlad Cosma, o acuză Adina Florea, fost procuror la Secția Specială, de represiune nedreaptă.

Mircea Negulescu a făcut plângere penală împotriva fostei adjuncte de la Secția Specială (SIIJ), Adina Florea, dar și împotriva altor zece persoane, nume notorii în Prahova, devenite cunoscute la nivel național odată cu scandalul care s-a finalizat cu decapitarea DNA de la Ploiești, pe care îi acuză de represiune nedreaptă, abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat și alte fapte penale, cerând daune morale de trei milioane de euro, scrie Ziare.com.

Astfel, alături de Adina Florea, pe lista celor împotriva cărora Mircea Negulescu a făcut plângere penală se află Vlad Cosma, unul dintre oamenii care au generat imensul scandal care a dus în final la excluderea din magistratură a lui Negulescu și demiterea lui Lucian Onea, fostul procuror șef al DNA Ploiești.

Citește și: Armata de troli a Kremlinului lovește în Ungaria prietenului Orban. Și în România

Lista continuă cu Răzvan Alexe, om de afaceri, denunțător în mai mute dosare de corupție, Cecilia Stroe, mâna dreaptă a lui Alexe, Marcel Păvăleanu, fost angajat al Secretariatului General al Guvernului în perioada în care Victor Ponta era premier, Vaida Florin Mihai, om de afaceri, Luca Teodor Ovidiu, om de afaceri, cunoscut drept un apropiat al familiei Cosma, Andrei David Vitter, fost consilier județean (PSD) și el cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, Magda Stasie, celebru avocat din Prahova, Cătălin Ceort, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, condamnat în octombrie 2019 la patru ani de închisoare, pentru luare de mită, Georgeta Buliga, fost procuror în prezent avocat.

Acuzațiile aduse celor nouă sunt, printre altele, de represiune nedreaptă, ticluire de probe, constituire de grup infracțional organizat, fals intelectual, inducere în eroare a organelor judiciare, adică exact faptele de care a fost acuzat și Negulescu.

Citește și: Bode, doctoratul, România

Plângerea penală a fost depusă deja de fostul procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Negulescu a precizat că se va constitui parte civilă în dosar și va cere daune morale în valoare de trei milioane de euro, scrie Revista 22.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Mircea Negulescu la Parchetului General, pe 2 iulie 2018. Foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...