Gabriela Firea l-a ales pe Ștefan Godei să meargă cu ea într-o delegație la Madrid

Data:

Gabriela Firea l-a ales pe Ștefan Godei, unul dintre patronii azilelor groazei, să meargă cu ea, în 2018, într-o delegație la Madrid. La sfârșitul lunii octombrie 2018, pe-atunci primarul Capitalei emite o dispoziție prin care stabilește componența delegației ce urma să o însoțească într-o vizită oficială de șase zile în capitala Spaniei, Madrid.

Bugetul primăriei generale urma să suporte integral costurile cu avionul, hotelul, transportul și diurna pentru zece persoane: ea, viceprimarul, doi consilieri personali, între care și „sora” lui Firea, Ligia Enache, șefi de direcții, un inspector, un referent și un șofer.

Șoferul era Ștefan Godei, dezvăluie o investigație realizată de Centrul de Investigații Media și Buletin de București.

Godei nu a mai mers în delegație din motive medicale, potrivit sursei citate, însă intenția rămâne. Gabriela Firea a declarat la începutul scandalului azilelor groazei că Godei nu a fost vreodată șoferul său.

Cine a făcut parte din delegație

Primarul general Gabriela Firea, Tomnița Michaela Florescu, viceprimar, Ligia Gheorghe (în prezent Enache) și Radu Preda, consilieri personali al primarului Firea, Cătălina Gușavan, director general al Direcției Generale „Servicii Publice” din Primăria Capitalei, Simona Popa, directorul executiv al Direcției de Mediu, Manuela Dediu, directorul Direcției de Presă, Ciprian Codrin Prisecaru, referent la Direcția Administrativă, Oana Micu, inspector de specialitate la Direcția Relații Externe și Protocol și Ștefan Godei, șofer.

Aceasta a fost componența delegației care să reprezinte Bucureștiul în 2018, la Madrid, la ”Forumul Mondial privind violența urbană și educația pentru conviețuire și pace”, aprobată de însăși Gabriela Firea în 30 octombrie 2018.

Citește și: Reorganizarea IPJ Constanța după tragedia de la 2 Mai, finalizată. Ce conține proiectul lui Predoiu

Dispoziția, consultată de reporterii Centrului de Investigații Media și Buletin de București, este semnată de primarul general Gabriela Firea și de secretarul general al Municipiului București de la acel moment, Georgiana Zamfir.

Ea este întemeiată pe un referat cu un conținut similar, document obținut de reporterii CIM și BdB.

Gabriela Firea l-a ales pe Ștefan Godei prin derogări

Prezența lui Godei în delegația primarului general Firea la evenimentul de la Madrid e cu atât mai greu explicabilă cu cât însuși referatul pregătitor al călătoriei afirmă că se vor deconta din bugetul Bucureștiului inclusiv cheltuielile cu „transportul pe ruta aeroport-hotel și retur”, traseu ce urmează a fi făcut de delegați „cu mijloacele de transport în comun”.

Aproape ironic, în preambulul referatului este amintită Ordonanța de Urgență a Guvernului 26/2012, care prevede, la articolul 4, că, pentru o cheltuire chibzuită a banilor publici, în deplasările în străinătate în interes de serviciu nu pot pleca pe banii instituției delegații mai mari de două persoane.

Există, desigur, derogări, și fix aici au încadrat și cei din aparatul Primăriei Capitalei această deplasare: alineatul 3 al articolului 4 al OUG citat prevede, la litera b, că „se exceptează (…) deplasările la reuniunile sau întâlnirile în cadrul iniţiativelor regionale de cooperare internaţională”.

Citește articolul integral în Investigatiimedia.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația (VIDEO) | Aktual24

Poliția din Teleorman anunță că a dechis dosar penal...

Accident grav în Argeș. Un mort şi doi răniţi

Accident grav în Argeș. Un bărbat a murit şi...