Gală de excepţie în Aula Academiei Române: decernarea Premiului Naţional de Proză „Ziarul de Iaşi”

Data:

Premiul Naţional de Proză „Ziarul de Iaşi” a fost acordat vineri, 12 mai, în cadrul Galei ce a avut loc în Aula Academiei Române – Filiala Iași, de la ora 16:00. Cea de-a XX-a ediție a premiilor literare, jurizată de Alexandru Călinescu, în calitate de preşedinte, Bogdan Creţu, Codrin Liviu Cuţitaru, Doris Mironescu şi Antonio Patraş, l-a desemnat câștigător pe Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru Abraxas, volum apărut la Editura „Polirom”. El a primit „Muza înaripată”, o sculptură deosebită, în bronz, realizată de maestrul Sorin George Purcaru.

Aula Academiei s-a umplut până la refuz cu invitaţi de seamă din lumea literară şi universitară a Iaşului, din mediul de afaceri, al instituţiilor de învăţământ și de cultură din capitala Moldovei ori din mediului politic și administrativ ieşean, cu pasionaţi de literatură de toate vârstele.

Citește și: China nu va salva din nou economia mondială

Toni Hriţac, redactorul-şef al „Ziarului de Iaşi” şi unul din iniţiatorii proiectului, a moderat festivitatea de premiere.

„Cea de-a XX-a ediție a Premiului Național de Proză Ziarul de Iași este o confirmare a unei tradiții, o confirmare a valorii, seriozității și consistenței. Este un premiu căutat la nivel național, discutat, validat atât de critică, cât și de scriitori şI cititori”, a menționat Toni Hrițac.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta copiii și adulții cu dizabilități | Bihoreanul

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta...

Copil accidentat într-un parc cu lucrări de mântuială | Gazeta de Stâlpeni

Copil accidentat într-un parc, inaugurat cu mai puțin de...

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani | Monitorul de Botoșani

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani,...