General ucrainean: Un spion a confirmat cel puțin o întâlnire a lui George Simion cu serviciile speciale rusești

Data:

George Simion, co-președintele AUR, „face în mod activ jocul politicii Kremlinului în România și în întreaga regiune prin declarațiile sale antiucrainene”, scrie publicația ucraineană OBOZREVATEL.

Un general din serviciile de spionaj ucrainene declară că un ofițer al serviciului secret SBU, care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici (2010-2014), a confirmat cel puțin o întâlnire a parlamentarului George Simion cu serviciile speciale rusești, potrivit sursei citate:

„În ceea ce privește un alt politician român, deputatul George Simion, și contactele sale cu reședința serviciilor speciale rusești pe teritoriul Ucrainei, Skipalski (n.r primul șef al Serviciului de Securitate de Stat al Ucrainei și fostul prim adjunct al șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei) a declarat că unul dintre ofițerii SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o astfel de întâlnire”.

Citește și: Campanie PRESShub | Oaia care a murit la Revoluție și primul transplant renal la Cluj

Generalul-locotenent spune că, pentru o lungă perioadă de timp, serviciile speciale rusești au făcut ravagii în Ucraina.

„Am făcut parte din categoria ofițerilor care au fost preocupați de relaxarea regimului de contraspionaj în Ucraina cu mult înainte de confiscarea Crimeei noastre. Chiar și în perioada lui Ianukovici, aici era o adevărată rampantă a serviciilor rusești de vârf – regimul de contrainformații era inexistent”, a declarat Skipalski, potrivit OBOZREVATEL.

Fost ministru al Apărării din Republica Moldova, acuzații similare

Declarația generalului ucrainean vine după ce Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova în 2015-2016, a declarat într-un interviu acordat publicației În Linie Dreaptă, că știe despre o întâlnire pe care George Simion ar fi avut-o la Cernăuți, în urmă cu 12 ani, cu rezidentul FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, urmașul KGB.

După expulzarea lui Simion din Republica Moldova în 2015, Anatol Șalaru, atunci deputat la Chișinău, afirmă că l-a contactat pe șeful SIS (Serviciul de Informații și Securitate al RM) ca să îi ceară explicații. Șeful SIS a declarat că a primit această informație de la serviciile ucrainene, care îl monitorizează de mulți ani, și că la Chișinău, „Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, om al serviciilor rusești” și ideolog al Partidului Comuniștilor din R. Moldova.

„George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului”, a declarat Anatol Șalaru, pentru În linie dreaptă.

Citește și: Fost ministru al Apărării: George Simion s-a întâlnit la Cernăuți cu un agent FSB (fostul KGB)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: captura https://news.obozrevatel.com

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...