Elevul de 16 ani care și-a atacat profesoara a fost reținut pentru 24 de ore

Data:

Tânărul care și-a înjunghiat profesoara într-un liceu din București a fost reținut pentru 24 de ore. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, minorul este ,,cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburare a ordinii și liniștii publice”.

Citește și: Le este teamă profesorilor să mai intre în clasă? Răspund 4 cadre didactice

Instituția a mai transmis că elevul a așteptat ca profesoara să ajungă în dreptul băncii lui moment în care acesta a atacat-o cu un cuțit în gât.

„Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Citește și: Cum crește puterea Chinei în perioada războiului, speculând atât fricile Estului, cât și ale Vestului

Elevul de clasa a X-a ar fi fost conștient de faptul că acțiunile sale ar fi putut duce la moartea profesoarei în vârstă de 26 de ani. În plus, fapta sa a cauzat sentimente de teamă și insecuritate colegiilor de clasă.

Cercetările urmează să fie continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în finalul comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: PEXELS.com

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...